Διάσωση ζευγαριού στα ορεινά της Καρδίτσας (video)

Περιπέτεια με αίσιο τέλος για ζευγάρι ορειβατών από την Αττική στα ορεινά της Καρδίτσας το απόγευμα της Κυριακής (30/12) και σύμφωνα με τις πληροφορίες του KarditsaLive.Net.

Οι δύο νέοι ηλικίας 29 και 27 ετών αντίστοιχα βρέθηκαν για ορειβασία στην ευρύτερη περιοχή της Καρίτσας Καρδίτσας στα 1.700 περίπου υψόμετρο ωστόσο δεν εκτίμησαν ορθά τις ικανότητες προσανατολισμού τους με αποτέλεσμα πλησιάζοντας το σούρουπο να βρεθούν σε χαράδρα χωρίς ορατή διέξοδο επιστροφής.

Ορθά ωστόσο πράττοντας, με τη θερμοκρασία κοντά στους μηδέν βαθμούς Κελσίου και με το σκοτάδι να πλησιάζει ενημέρωσαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρδίτσας για την δύσκολη θέση που βρισκόταν η οποία επιχείρησε άμεσα στο σημείο στις 5 μ.μ. με τρεις πυροσβέστες που έφθασαν στο σημείο και με χρήση ορειβατικών εξαρτημάτων απομάκρυναν μετά από επιχείρηση με διάρκεια μιας ώρας από το επικίνδυνο σημείο το ζευγάρι το οποίο είναι απολύτως καλά στην υγεία του.

Η ανακούφιση και τα αισθήματα ευγνωμοσύνης στους διασώστες τους έκλεισαν με αίσιο τέλος την περιπέτεια του ζευγαριού που σίγουρα θα θυμάται με ανάμεικτα αισθήματα την περιήγησή της στα ορεινά του νομού μας.

YouTube player
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.