Διεθνής αναγνώριση σε θεσσαλική επιστημονική ομάδα

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε διεθνώς εργασία του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας της ομάδας του ενδοκρινολόγου Dr Δημητρίου Τηλεμ. Καραλή με τίτλο «The Effect of Alpha–Lipoic Acid on Diabetic Peripheral Neuropathy and the Upcoming Depressive Disorders of Type II Diabetics» που επιλέχθηκε σαν πρωτότυπη ερευνητική και δημοσιεύτηκε στο PubMed, τη μεγαλύτερη ίσως μηχανή αναζήτησης για τις βιοεπιστήμες και τη βιοϊατρική της Αμερικανικής Εθνικής Ιατρικής Βιβλιοθήκης (NLM) των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας.

Προϋπόθεση για ανάρτηση εργασίας στο PubMed είναι ο σχολαστικότατος έλεγχος της ποιότητας της έρευνας, της μεθοδολογίας και της πρωτοτυπίας, αλλά και της συνεισφοράς στην Ιατρική Κοινότητα.Στην παραπάνω εργασία συμμετείχε και η συμπολίτισσά μας φοιτήτρια του παραπάνω τμήματος Κωνσταντίνα – Ελένη Μαϊμάρη.

Στην εργασία αυτή φάνηκε ότι η συμπληρωματική θεραπεία, στους διαβητικούς ασθενείς τύπου ΙΙ, με α-λιποϊκό οξύ μειώνει σημαντικά την εμφάνιση ή την εξέλιξη της εγκατεστημένης περιφερικής νευροπάθειας, αλλά και της καταθλιπτικής συνδρομής.

Η όλη εργασία είναι ελεύθερα προσβάσιμη στο διαδίκτυο με τις λέξεις κλειδιά: pubmed, karalis, a-lipoic acid.

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.