Διευθυντής Παθολογικής Νοσοκομείου Λάρισας: Αυτόν ακριβώς τον αδενοϊό ψάχνουμε

Συναγερμός σήμανε τις προηγούμενες ημέρες στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας για ύποπτο κρούσμα οξείας ηπατίτιδας σε 16χρονη. Το περιστατικό βρίσκεται υπό διερεύνηση, λένε οι γιατροί.

Υπενθυμίζεται όπως κατέγραψε το onlarissa.gr, πως τα συμπτώματα της κοπέλας, πυρετός και εξανθήματα, εμφανίστηκαν τη Μεγάλη Τετάρτη και αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Έχει διαπιστωθεί ηπατίτιδα (φλεγμονή του ήπατος) αλλά όχι κάποια από τις γνωστές μορφές της (Α,Β,C). Ήδη έχει αποσταλεί αίμα για έλεγχο σε ότι αφορά αδενοϊό στην Ιατρική Σχολή της Θεσσαλονίκης, ενώ το περιστατικό έχει δηλωθεί και στον ΕΟΔΥ.

Η ασθενής παρουσιάζει συμπτώματα που συνδέονται με τον επικίνδυνο για τις ζωές των παιδιών, αδενοϊό 41. «Αυτόν ακριβώς τον αδενοϊό ψάχνουμε. Αποκλείσαμε ότι μπορούσαμε να αποκλείσουμε εδώ στο νοσοκομείο για ηπατίτιδες και στείλαμε έναν έλεγχο στην Θεσσαλονίκη για να δούμε γι’ αυτό τον περιβόητο αδενοϊό. Υπάρχει αυτή η πιθανότητα, το περιστατικό έχει όλα τα κριτήρια, εκτός από ένα ίσως κριτήριο, οπότε εμείς το θεωρούμε το περιστατικό ύποπτο ή λίαν ύποπτο.», τόνισε στην ΕΡΤ Λάρισας ο Διευθυντής Παθολογικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Κώστας Καρακούσης.

Η κλινική εικόνα της 16χρονης βελτιώνεται μέρα με την ημέρα παρόλα αυτά οι θεράποντες ιατροί περιμένουν τα αποτελέσματα όλων των εργαστηριακών εξετάσεων. Ωστόσο πηγές του Υπουργείου Υγείας τονίζουν ότι τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι δεν είναι οξεία ηπατίτιδας.

Πηγή: onlarissa.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.