Δημήτρης Κουρέτας: H σάλτσα ντομάτας και πως θωρακίζει τον οργανισμό

Στη σάλτσα ντομάτας και πως θωρακίζει τον οργανισμό αναφέρεται ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας.

Ειδικότερα, αναφέρει:
«Σάλτσα ντομάτας από ντομάτα και βιομηχανικό της περιοχής (νέο Περιβόλι). Περίπου 50 κιλά. Φτιάχτηκε χθες και τώρα τα βαζάκια αναποδογυρισμένα για λίγες μέρες για να σφίξει το πώμα.

Η Ελλάδα παράγει περίπου 1 εκατομμύριο τόνους ντομάτα (σπόρος ξένος ε; Κυρίως lucia από Ιταλία) και την καταναλώνουμε ως σαλάτα ή ως σάλτσα. Κατά άτομο είναι 100 κιλά το έτος μαζί με σάλτσα.

Το επόμενο κράτος είναι η Ισπανία με 50 το έτος. Ιταλία 40. Ευρωπαίοι γύρω στα 8.

Κάτω από τη φλούδα βρίσκεται μαζεμένο ένα εκπληκτικό αντικαρκινικό το λυκοπένιο. Αυτό όταν γίνεται η σάλτσα βγαίνει από τα κυστίδια που βρίσκεται και τελικά η σάλτσα αποδίδει στο σώμα μας περίπου έξι φορές πιο πολύ λυκοπένιο από ότι αν το τρώγαμε σαλάτα.

Η Ελλάδα εισάγει ελάχιστη ντομάτα. Κάτω από το 3%. Μην ακούτε τους διάφορους που λένε ότι δεν παράγει.

Και μάλιστα λόγω της μεγάλης κατανάλωσης έχει συνδεθεί με το μικρό ποσοστό γυναικών στην Ελλάδα που πεθαίνουν από Ca μαστού».

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.