Δημοπρατείται το έργο των αναπλάσεων τεσσάρων γειτονιών στον Τύρναβο

Την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου των αναπλάσεων υπαίθριων χώρων που αναμένεται να αλλάξουν την εικόνα της πόλης του Τυρνάβου έδωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Το έργο είναι προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και αφορά την ανάπλαση τεσσάρων υπαίθριων κοινόχρηστων χώρων:

στη νότια είσοδο της πόλης
στο χώρο της λαϊκής αγοράς και νότια αυτής στην οδό Σπύρου Λούη,
στις οδούς Δημοκρατίας, Εθνικής Ανεξαρτησίας, Χατζηκώστα
στη συμβολή των οδών Κιλελέρ – Αγ. Γεδεών.
«Η δουλειά δεν σταματά ούτε λεπτό. Πετυχαίνουμε στόχους που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής χιλιάδων ανθρώπων. Με σοβαρό σχεδιασμό που ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της Περιφέρειας. Κυρίως όμως με την καθημερινή συνεργασία μας με τις τοπικές κοινωνίες που γνωρίζουν καλύτερα από όλους τις προτεραιότητες. Συνεχίζουμε όλοι μαζί της Θεσσαλίας. Σε συνεργασία με το Δήμο Τυρνάβου και το Δήμαρχο Γιάννη Κόκουρα χρηματοδοτούμε ένα σημαντικό έργο που συμβάλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης και του αστικού περιβάλλοντος. Δημιουργούμε συνθήκες ασφαλούς μετακίνησης και δίνουμε προτεραιότητα στην προσβασιμότητα των πεζών και των ΑμεΑ. Έργο με έργο, κάνουμε πράξη τις σύγχρονες και πράσινες πόλεις» τόνισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Σε ποιες περιοχές της πόλης του Τυρνάβου θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες

Συγκεκριμένα στη νότια είσοδο της πόλης διαμορφώνεται ενιαίος χώρος ανάπλασης και περιπάτου από το ύψος του ναού της Αγ. Παρασκευής μέχρι το ύψος της οδού Αγ. Τριάδας. Ο χώρος αυτός περιλαμβάνει τόσο τη νέα οδό ήπιας κυκλοφορίας, όσο και τις ζώνες πρασίνου των προβλεπόμενων από το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο. Η νέα οδός ήπιας κυκλοφορίας είναι το τμήμα από το τέρμα της οδού Χατζηκώστα ως τη συμβολή της οδού Αγίας Τριάδας με την οδό Βενιζέλου. Επιστρώνονται νέα υλικά, τοποθετούνται φωτιστικά σώματα και κάδοι απορριμμάτων, φυτεύονται δέντρα και θάμνοι και διαμορφώνονται χώροι στάσης με καθιστικά. Επίσης έχει προβλεφθεί πρόσβαση αμαξιδίου ατόμων με μειωμένη κινητικότητα και οδηγός όδευσης τυφλών σύμφωνα με τις επίσημες προδιαγραφές.
Στο χώρο της λαϊκής αγοράς κατασκευάζονται πεζοδρόμια, καθώς και ζώνες πρασίνου στις οποίες περιλαμβάνονται τα υφιστάμενα δέντρα και φυτεύονται νέα, ενώ ο κύριος χώρος της πλατείας επιστρώνεται με νέα άσφαλτο. Στην οδό Σπ. Λούη, διαμορφώνεται ο πεζόδρομος όπως προβλέπεται από το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο πόλης Τυρνάβου, νότια του χώρου της Λαϊκής Αγοράς και μέχρι το νοτιοανατολικό άκρο του αυλείου χώρου του 1ου Γυμν. Τυρνάβου. Επίσης κατασκευάζονται οδεύσεις τυφλών.
Κατά μήκος των οδών, Δημοκρατίας, Εθν. Ανεξαρτησίας και Χατζηκώστα, διαμορφώνονται νέα πεζοδρόμια μεγαλύτερου πλάτους με νησίδες πρασίνου, οδεύσεις τυφλών, καθιστικούς χώρους, φωτιστικά κλπ, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πεζών και των ΑμεΑ. Ο χαρακτήρας των οδών αλλάζει σε ήπιας κυκλοφορίας με πλάτος 3,50 μ. ενώ επί των πεζοδρομίων διαμορφώνονται ειδικές θέσεις για σύντομη στάση αυτοκινήτων. Διατηρείται παντού η ελεύθερη όδευση πεζών με ελάχιστο πλάτος 1,50 μ. Στο τέρμα της οδού Δημοκρατίας, ο ελεύθερος κοινόχρηστος χώρος έμπροσθεν των ΚΑΠΗ Δ. Τυρνάβου διαμορφώνεται με καθιστικούς χώρους, νησίδες πρασίνου, φωτιστικά και υλικά επίστρωσης.
Στη συμβολή των οδών Κιλελέρ και Αγ. Γεδεών κατασκευάζεται μεγαλύτερο πεζοδρόμιο με καμπύλη τροχιά και διαμορφώνεται διάβαση πεζών επί της Κιλελέρ λίγο πριν την συμβολή με την Μ. Αντύπα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.