Δημοπρατείται ο δρόμος Πυργετός – Ι.Μ. Αγίου Ραφαήλ

Ένα νέο έργο με πολλαπλά οφέλη για την περιοχή του Δήμου Τεμπών μπαίνει σε φάση υλοποίησης, καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος υπέγραψαν την προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Βελτίωση – συντήρηση δρόμου Πυργετός – Ι.Μ. Αγίου Ραφαήλ» προϋπολογισμού 1.220.000,00 € με Φ.Π.Α. Το έργο πρόκειται να υλοποιηθεί με πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και φορέα υλοποίησης την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας. Η δημοπράτησή του έχει προγραμματιστεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στις 4 Ιουλίου 2017.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Κώστας Αγοραστός: «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τον Δήμο Τεμπών για την υλοποίηση ενός έργου πολλαπλού σκοπού και χρησιμότητας. Με την ασφαλτόστρωση του δρόμου αυτού μήκους 3,4 χλμ. ενώνονται μέσω ενός νέου δικτύου με ασφάλεια και ταχύτητα οι Κοινότητες Πυργετού και Αιγάνης, μέσα από μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Παράλληλα δημιουργείται πρόσβαση σε μοναστήρια και μνημεία της περιοχής όπως η Ι.Μ. Αγίου Ραφαήλ, Ι.Μ. Αγίου Νικοδήμου και άλλα επανδρωμένα μοναστήρια δημιουργώντας ρεύμα θρησκευτικού τουρισμού, ενώ πρόσβαση αποκτά και το σκοπευτήριο της περιοχής με την δυνατότητα διοργάνωσης διεθνών αγώνων. Επίσης η οδός αυτή κάνει ευκολότερη την μετάβαση των κατοίκων της περιοχής στις καλλιέργειες και τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος δήλωσε τα εξής: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό για την αγαστή συνεργασία που υπάρχει αυτά τα χρόνια η οποία φέρνει σημαντικά έργα στο Δήμα μας. Η κατασκευή του συγκεκριμένου δρόμου όχι μόνον βελτιώνει την καθημερινότητα των πολιτών αλλά και ενισχύει σημαντικά τον θρησκευτικό τουρισμό καθώς στην περιοχή υπάρχουν 8 σημαντικά μοναστήρια. Παράλληλα μέσω της διαδρομής αυτής αποκαλύπτονται τα φυσικά κάλλη και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου Τεμπών».

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Το έργο αφορά την βελτίωση – συντήρηση της υφιστάμενης αγροτικής οδού, που συνδέει την Δ.Κ. Πυργετού με την Ιερά Μονή Αγίου Ραφαήλ συνολικού μήκους 3.400 μέτρων. Η μελέτη του έργου περιλαμβάνει:

χωματουργικές εργασίες
κατασκευή τεχνικών, όπου απαιτούνται
οδοστρωσία
ασφαλτικά
εργασίες σήμανσης και ασφάλειας
Η μελετώμενη αγροτική οδός προβλέπεται να καλύψει τις ανάγκες επικοινωνίας και την εξασφάλιση της γρήγορης, απρόσκοπτης και ασφαλούς πρόσβασης των κατοίκων των οικισμών, απορροφώντας μεγάλο κομμάτι του κυκλοφοριακού φόρτου της παράπλευρης οδού της ΠΑΘΕ ενώ παράλληλα θα εξυπηρετεί και τα αγροκτήματα των παρόδιων ιδιοκτησιών, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής τους.

Με την βελτίωση – συντήρηση της παραπάνω αγροτικής οδού επιτυγχάνεται ταυτόχρονα και η ολοκλήρωση της οδικής σύνδεσης των Δ.Κ. Πυργετού και Αιγάνης του Δήμου Τεμπών με όλα τα πολλαπλά πλεονεκτήματα και οφέλη για τους κατοίκους της περιοχής. Η κατασκευή των εργασιών θα γίνει από τον ανάδοχο σύμφωνα με τα καλύτερα από επιστημονικής και τεχνικής άποψης πρότυπα και υλικά.

Οι εργασίες της παρούσης περιλαμβάνουν ολοκληρωμένα τμήματα για την ασφαλή λειτουργία του έργου, καθώς και την επιμελημένη αποκατάσταση κάθε τυχόν βλάβης που θα προξενηθεί κατά την κατασκευή του έργου. Επιπρόσθετα, οι εργασίες της παρούσης περιλαμβάνουν, χωρίς κατ’ ανάγκη να περιορίζονται σ’ αυτά:

α. Εκσκαφή βραχώδους και γαιωβραχώδους εδάφους για βελτίωση και ισοπέδωση του καταστρώματος του υπάρχοντος αγροτικού δρόμου.

β. Καθαρισμός της υπάρχουσας τάφρου.

γ. Χωματουργικές εργασίες για τις οποίες πάρθηκαν υπόψη χαρακτηρισμοί εδαφών σαν γαιώδη – ημιβραχώδη.

δ. Συμπλήρωση επιχώματος πλάτους 7,00 από υλικά της Ε4 και δημιουργία υπόβασης της Ο155 πλάτους 7,00 μ, βάσεως Ο155 πλάτους 7,00 μ και ασφαλτικού 6,00 μ της Α265Β.

Πηγή: http://www.onlarissa.gr/2017/05/31/dimopratite-o-dromos-pyrgetos-m-agiou-rafail/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.