Δρούσε στη Θεσσαλία, τον «τσίμπησε» το FBI από τη Χαβάη

Πίστευε πως δρούσε ανενόχλητος, ικανοποιώντας τα κρυφά του πάθη με φωτογραφίες μικρών γυμνών παιδιών, όμως κάποια στιγμή το «ραντάρ» από διεύθυνση του FBI από τη μακρινή Χονολουλού της Χαβάης, τον εντόπισε.

Δόθηκε σήμα στην Ελλάδα, τον «τσίμπησε» η ΕΛ.ΑΣ. και χθες καταδικάστηκε από δικαστήριο της Λάρισας σε 9 χρόνια κάθειρξη και 50 χιλιάδες ευρώ χρηματική ποινή. Ο λόγος για έναν 57χρονο άνδρα που ζούσε στο εξωτερικό για πολλά χρόνια αλλά όπως ισχυρίστηκε το μόνο που έκανε ήταν απλά να βλέπει φωτογραφίες, χωρίς να κάνει τίποτα παραπάνω.

Επισκεπτόταν ιστοσελίδα για «εραστές αγοριών» και συνομιλούσε με άλλους άνδρες. Κατά τη διάρκεια αυτών των συζητήσεων ισχυριζόταν πως δεν είχε προβεί σε σεξουαλικές πράξεις με παιδιά. Μάλιστα κάποια στιγμή απέστειλε και χρήματα στο σάιτ. Στο άλλο πληκτρολόγιο όμως καθόταν ένας πράκτορας του FBI. Μετά από κάποιο διάστημα, η διεύθυνση του FBI στη Χονολουλού της Χαβάης ενημερώνει το αρμόδιο τμήμα Διεθνών Οργανισμών-INTERPOL ότι προσδιόρισε την ταυτότητα του ατόμου που παρακολουθούσε. Το τμήμα της Ιντερπόλ στη συνέχεια παρέχει ενημέρωση στο αρμόδιο τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Ελλάδα και γίνεται η έφοδος στο σπίτι του και στην εργασία του και βρίσκουν εκατοντάδες αρχεία.

«Δούλεψα σε Σαουδική Αραβία, Αίγυπτο, Ιορδανία και Φιλιππίνες. Με συνέλαβαν ξανά αλλά δεν βρήκαν κάτι. Μόνο φωτογραφίες έβλεπα, δεν έκανα τίποτα άλλο. Δεν έκανα ποτέ τίποτα με παιδιά», είπε κατά τη διάρκεια της απολογίας του και πρόσθεσε: «Μόνο μια φορά έδωσα φωτογραφίες στο διαδίκτυο. Το περισσότερο υλικό είναι από προηγούμενες δεκαετίες».

Για τους λόγους που το έκανε ανέφερε: «Μου προκαλούσε διέγερση. Στην καλύτερη για την αυτοϊκανοποίησή μου» και πρόσθεσε: «πήγα σε γιατρό γιατί θεωρούσα πως είχα ψυχολογικό πρόβλημα. Ζήτησα τη βοήθεια των ειδικών γιατί έβλεπα να μεγαλώνει το πρόβλημα».

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ναι, αλλά πήγες εκ των υστέρων. Είσαι πανέξυπνος μόλις σε εντόπισε η αστυνομία πήγες να ζητήσεις βοήθεια από ψυχολόγο.

Εν τέλει κρίθηκε ένοχος από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας για την πράξη της πορνογραφίας ανηλίκων κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση. Η δε παραγωγή του υλικού της πορνογραφίας συνδέεται με τη χρησιμοποίηση ατόμων κάτω των 15 ετών.

Πηγή: Ελευθερία

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.