Ε. Λιακούλη: «Επικρατεί πλέον χάος στα νοσοκομεία της Λάρισας!»

ΦΩΤΟ: INTIME
Επείγουσα κοινοβουλευτική παρέμβαση με κατάθεση ερώτησης, προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας

Επείγουσα κοινοβουλευτική παρέμβαση με κατάθεση ερώτησης, προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, σχετικά με την κρίσιμη κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Λάρισας, μετά την αύξηση εισαγωγής περιστατικών με κορωνοϊό, με αποτέλεσμα το υγειονομικό προσωπικό να αδυνατεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τη νοσηλεία τους, πραγματοποίησε η βουλευτής ν. Λάρισας και Τομεάρχης Εσωτερικών του Κινήματος Αλλαγής, κ. Ευαγγελία Λιακούλη.

Ειδικότερα , η κ. Λιακούλη επισημαίνει τα εξής :
«Η καθημερινή επιδείνωση των συνθηκών που επικρατούν στα νοσοκομεία μας είναι μια πραγματικότητα. Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις μου, με όλα τα μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου που διαθέτω, σχετικά με τον ανυπολόγιστο κίνδυνο που εγκυμονεί για τη δημόσια υγεία η τραγική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της χώρας, αλλά και, ειδικότερα, στα νοσοκομεία της Λάρισας, το Υπουργείο και οι αρμόδιοι φορείς δεν έχουν προβεί, έως και σήμερα, σε κανένα μέτρο, προκειμένου να αναχαιτίσουν τη διαφαινόμενη «υγειονομική καταστροφή»! Συνεχίζουν αδιάκριτα να κωφεύουν, τη στιγμή που η κατάσταση τις τελευταίες μέρες είναι χαώδης, με τις ουρές έξω από τα νοσοκομεία να εκτείνονται σε δεκάδες μέτρα.

Συγκεκριμένα, σε σημερινές δηλώσεις της, η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ κ. Ματίνα Παγώνη επεσήμανε ότι τα ποσοστά κάλυψης κλινών στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας φτάνουν έως 97%, ενώ σε ορισμένες κλινικές τα ποσοστά αγγίζουν το 100%. Λόγω της «ασφυξίας» που έχει προκληθεί, έχουν ήδη διενεργηθεί 5 μετακινήσεις ασθενών στην Αθήνα σε νοσοκομεία της πρώτης ΥΠΕ. Οι 2 εξ αυτών, προέρχονται από τη Λάρισα, όπου τα δημόσια νοσοκομεία του νομού έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα όρια των αντοχών τους.

Το ιατρικό προσωπικό των δύο δημόσιων νοσοκομείων της Λάρισας τονίζει τη σοβαρότητα και επικινδυνότητα της κατάστασης, αναφέροντας ότι οι καθημερινές εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό ανέρχονται πλέον σε 20 με 22, με αποτέλεσμα η μεταφορά αυτών σε νοσοκομεία γειτονικών πόλεων ή στην Αθήνα, να αποτελεί τη μόνη λύση για την αντιμετώπισή τους. Επιπλέον, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο μεγάλος όγκος των περιστατικών με κορωνοϊό, χρησιμοποιούνται και γιατροί άλλων ειδικοτήτων, γεγονός, όμως, που προκαλεί αρνητικές συνέπειες στη νοσηλεία ασθενών με διαφορετικές νόσους.

Παράλληλα, οι 60 κλίνες (30 για περιστατικά κορωνοϊού και 30 για λοιπά) και τα 8 κρεβάτια ΜΕΘ που έχουν ήδη διατεθεί και λειτουργούν σε ιδιωτικές δομές της πόλης είναι κατειλημμένα και δεν επαρκούν για τις ολοένα αυξανόμενες υγειονομικές ανάγκες που προκύπτουν συνεχώς.

Ωστόσο, εδώ και μήνες, ειδικοί επιστήμονες και ιατρικό προσωπικό προειδοποιούσαν καθημερινά για αναμενόμενη αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού τους προσεχείς μήνες. Ταυτόχρονα, σύσσωμο το υγειονομικό προσωπικό, το οποίο από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, επωμίζεται το μεγαλύτερο βάρος στη μάχη κατά του κορωνοϊού, ζητά διαρκώς την άμεση προκήρυξη νέων θέσεων, λόγω της θέσης σε αναστολή υψηλού αριθμού νοσηλευτών και ιατρών, οι οποίοι παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Και όλα αυτά, έχουν σαν αποτέλεσμα την περαιτέρω υποβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες της Λάρισας και όλης της χώρας!

Στο πλαίσιο αυτό, ζητώ από τον αρμόδιο Υπουργό να προβεί άμεσα στη λήψη των κατάλληλων μέτρων, προκειμένου να εξομαλυνθεί άμεσα η κρίσιμη κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία τόσο της Λάρισας όσο και όλης της Βόρειας Ελλάδας, μετά την αύξηση εισαγωγής ασθενών με κορωνοϊό, αλλά και να προχωρήσει τάχιστα στην προκήρυξη νέων θέσεων για ειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ούτως ώστε να αναπληρωθεί το προσωπικό που βρίσκεται σε αναστολή από τον περασμένο Σεπτέμβριο».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.