Εκσυγχρονισμός της μεταφοράς απορριμμάτων στα Τρίκαλα

Με ένα έργο προϋπολογισμού 313.083,50 € εκσυγχρονίζεται ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων των Τρικάλων, ενώ με άλλη δαπάνη, αγοράζονται νέα κοντέινερς.
Ο Σταθμός θα εξυπηρετεί πλέον ασφαλέστερα και καλύτερα τη μεταφόρτωση απορριμμάτων από τα χωριά του Δήμου, προς τον ΧΥΤΑ στην Παλαιοοσαμαρίνα. Ο Δήμος Τρικκαίων υλοποιεί το έργο με χρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής (Ε.Π. «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», Άξονας προτεραιότητας 14 «Διατήρηση και προστασία του Περιβάλλοντος Προαγωγή της αποδοτικής χρήσης των πόρων») και δημοσιοποίησε τη διακήρυξη. Η ονομασία του έργου είναι μεν «»Κατασκευή Σταθμού Μεταφόρτωσης» αλλά επί της ουσίας πρόκειται για «Συμπλήρωση και βελτίωση υποδομών λειτουργίας». Διότι πλέον, ο χώρος των περίπου 8 στρεμμάτων στην περιοχή του Ριζαριού, θα περιφραχθεί, ενώ θα κατασκευαστούν γεφυροπλάστιγγα και ράμπες για τα απορριμματοφόρα, οικίσκος για το προσωπικό, μαζί με δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης, ηλεκτροδότησης και πυρασφάλειας.
Ετσι, οι υπάρχουσες υποτυπώδεις εγκαταστάσεις του ΣΜΑ θα εκσυγχρονιστούν, θα συμπληρωθούν και θα προσαρμοστούν σύμφωνα με τους νόμους. Η επιλογή της κατάλληλης χωροθέτησης έγινε με κριτήριο την εξυπηρέτηση των περισσότερων δημοτικών κοινοτήτων, την καλή οδική προσβασιμότητα και την ευκολία σύνδεσης με τα δίκτυα Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας.
Ταυτόχρονα, με την αγορά δύο αυτοσυμπιεζόμενων κοντέινερς και ενός πολυμηχανήματος (τύπου JCB), η ΠΑΔΥΘ και γενικότερα ο Δήμος Τρικκαίων θα βελτιώσουν ακόμη περισσότερο τη μεταφορά απορριμμάτων από τα χωριά και την πόλη προς τον ΧΥΤΑ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.