Εκσυγχρονίζεται η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Λάρισας

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, στο πλαίσιο των εργασιών που έπρεπε να πραγματοποιηθούν εξαιτίας και της πιστοποίησης που διαθέτει η Μονάδα.

Υπενθυμίζεται ότι η Μ.Ε.Θ. του Γ.Ν.Λ. είναι η πρώτη πιστοποιημένη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στην Ελλάδα από τον Μάιο του 2006. «Κάθε χρόνο υφιστάμεθα έλεγχο όπως όλοι όσοι διαθέτουν πιστοποίηση και τα τελευταία χρόνια μάς έγιναν υποδείξεις για αλλαγές των πατωμάτων, των πάγκων», δηλώνει στην «Ε» ο διευθυντής της Μ.Ε.Θ. Απόστολος Κομνός.

Η χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ δίνει τη δυνατότητα να εκσυγχρονιστεί η Μονάδα και να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς της. «Δεδομένης της ευκαιρίας, προμηθευτήκαμε μέσω του ΕΣΠΑ τις στήλες. Έπρεπε να γίνουν αλλαγές στη Μονάδα. Αδράξαμε, λοιπόν, την ευκαιρία και προχωρήσαμε σε αλλαγές στα πατώματα και στους πάγκους καθώς λόγω των πολλών ετών χρήσης έπρεπε να αντικατασταθούν», σημειώνει ο κ. Κομνός.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τις στήλες αερίων και ρεύματος πάνω στις οποίες κουμπώνουν ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Μέσω των υπολογιστών θα καταγράφονται όλα τα στοιχεία για την πορεία της υγείας του ασθενούς. Στην ουσία όπως διευκρινίζει και ο διευθυντής της ΜΕΘ θα αντικατασταθούν με αυτόν τον τρόπο όλοι αυτοί οι χάρτινοι φάκελοι των ασθενών που περιλάμβαναν το ιστορικό τους και ήταν πρόβλημα ως προς την αποθήκευσή τους για το Νοσοκομείο.

Στο εξής ο ασθενής θα διαθέτει τον ηλεκτρονικό του φάκελο. «Είναι η πρώτη φορά που ο ασθενής θα διαθέτει τον ηλεκτρονικό του φάκελο. Όλα τα δεδομένα θα αποθηκεύονται ηλεκτρονικά. Δεν θα υπάρχουν οι κάρτες των ασθενών που θα σημειώνουν οι ιατροί αλλά θα καταγράφονται αυτόματα μέσα στο σύστημα. Ό,τι σημείωση θα γίνεται πάλι μέσω του υπολογιστή», προσθέτει. Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας είχε προβλεφθεί εξαρχής η ηλεκτρονική καταγραφή των δεδομένων των ασθενών που νοσηλεύονται στη Μονάδα.

Οι εργασίες των συνεργείων αναμένεται να ολοκληρωθούν τέλος Ιουλίου με αρχές Αυγούστου. «Υπάρχει πίεση να τελειώσουν όσο γίνεται πιο γρήγορα γιατί τα περιστατικά είναι πολλά», διευκρινίζει ο διευθυντής της ΜΕΘ συμπληρώνοντας ότι «μπορεί όλο αυτό το διάστημα να νοσηλεύονται οι ασθενείς στη ΜΑΦ καθώς διαθέτει εξοπλισμό Εντατικής Μονάδας αλλά η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας έχει περιορισμένο αριθμό κρεβατιών. Έχει οκτώ κρεβάτια, η ΜΕΘ διαθέτει άλλα οκτώ που μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής που πιθανόν υπάρχει ασθενής».

Πηγή: Ελευθερία

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.