Ελαφρύ «πασπάλισμα» σε ορεινά και ημιορεινά της Καρδίτσας

Ελάχιστες χιονοπτώσεις (όπως αναμενόταν) σε ορεινά και ημορεινά έφερε από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής μέχρι νωρίς το πρωί του Σαββάτου η κακοκαιρία “Ελπίς” στην περιοχή της Καρδίτσας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του KarditsaLive.Net η ελαφρά χιονόστρωση σε στέγες και έδαφος ξεκινά περίπου από τα 150 μ. υψόμετρο και άνω, περίπου 5 εκατ. στα 800 μ. υψόμετρο κοντά στα 10 εκατ. στους αυχένες Αγ. Νικολάου και Τυμπάνου.

Χιονονιφάδες είχαμε παροδικά και τις μεταμεσονύκτιες ώρες στην Καρδίτσα χωρίς ωστόσο να υπάρχει διάθεση για κάτι περισσότερο.

Τα μηχανήματα της Π.Ε. Καρδίτσας και τα μισθωμένα έχουν προχωρήσει στα ορεινά όπου απαιτούνταν σε καθαρισμούς των δρόμων και η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά. Στα ορεινά ωστόσο οι οδηγοί θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες ή χιονολάστιχα καθώς η θερμοκρασία είναι στους -3 βαθμούς Κελσίου.

Η θερμοκρασία νωρίς το πρωί στην Καρδίτσα στους 2 βαθμούς (έπεσε και στον 1 βαθμό λίγο μετά τα μεσάνυχτα) ενώ στην περιοχή του Μουζακίου μόλις 0.5 βαθμούς Κελσίου πάνω από το μηδέν.

Σημειώνουμε ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες θα παραμείνουν και τις επόμενες ημέρες με την ανώτατη

Πηγή: karditsalive

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.