Ένας Καρδιτσιώτης σε διαγωνισμό για δασκάλους – «υπερήρωες»

Στη λίστα των υποψηφίων στον αμερικανικό διαγωνισμό 2020-EF Superteacher League ευτύχησε να δει το όνομά του ο 31 ετών καθηγητής Αλέξανδρος Μπάλλας, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στις ΗΠΑ, ωστόσο έλκει την καταγωγή του από τη Δρακότρυπα του δήμου Μουζακίου Καρδίτσας.

Ο ελληνικής καταγωγής καθηγητής ιταλικών, ισπανικών και σκι στο Ridge High School του Νιου Τζέρσεϊ έκοψε τελικά δεύτερος το νήμα, πίσω από την ασιατικής καταγωγής Han Dinh.

Πάντως, για τους μαθητές του κατέχει την πρώτη θέση, καθώς εκείνοι ήταν που πρότειναν την υποψηφιότητά του.

Η «υπερδύναμη» του Αλέξανδρου Μπάλλα, βάσει των περιγραφών των μαθητών του, είναι η χαρά με την οποία διδάσκει και προσεγγίζει τη σχέση του με τα παιδιά.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ένας από τους μαθητές του έγραψε πως «ένας λόγος που ο κ. Μπάλλας είναι υπερήρωας, είναι η ξεχωριστή φροντίδα που δείχνει στους μαθητές του. Δεν διστάζει να διακόψει ένα μάθημα και να δώσει νέα κατεύθυνση στη διδασκαλία προκειμένου να μας διδάξει ανεκτίμητα μαθήματα ζωής».

«Κάθε φορά που τον βλέπω είναι χαμογελαστός και πάντα σταματά για να συζητήσουμε, ακόμη κι αν είναι απασχολημένος. Είναι το είδος του δασκάλου που πάντα θα θυμάμαι και για τον οποίο μια μέρα θα μιλάω στα παιδιά μου προκειμένου να τους δείξω πώς ένας δάσκαλος μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στη ζωή ενός μαθητή», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο Ελληνοαμερικανός καθηγητής δήλωσε στο ΑΜΠΕ πως αυτό «είναι ό,τι καλύτερο μπορεί ν’ ακούσει στη ζωή του ένας δάσκαλος», προσθέτοντας ότι αντιμετωπίζει τους μαθητές τους σαν ενήλικες, δεν τους φωνάζει και, ακόμη και όταν χρειαστεί να παρέμβει σε μία κατάσταση, προσπαθεί να την προσεγγίσει με μια φιλοσοφική διάθεση, κάτι που εκτιμούν τα παιδιά.

Όπως εξήγησε ο νεαρός καθηγητής, ο διαγωνισμός 2020-EF Superteacher League, τον οποίο διοργανώνει ο οργανισμός EF (Educational Tours), αφορά στην ανάδειξη δασκάλων που «νοιάζονται για τα παιδιά, φροντίζουν γι’ αυτά και συμβάλλουν στην κοινωνικο-συναισθηματική τους ένταξη, ενώ έχουν και πάθος για τη δουλειά τους».

Αποκάλυψε μάλιστα πως σχεδίαζε να φέρει το φετινό καλοκαίρι τους μαθητές του στην Ελλάδα, ωστόσο τα σχέδιά του «ναυάγησαν» λόγω της πανδημίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.