Ένας κρυμμένος θησαυρός χαλάρωσης και ευεξίας στη Θεσσαλία

Η περιβόητη λίμνη Πλαστήρα απέκτησε πριν από λίγα μόλις χρόνια αδελφή. Στη χώρα των αρχαίων Δολόπων, η καινούργια λίμνη έχει μπει στον χάρτη. Το όνομα της το πήρε από το χωριό Σμόκοβο, που επιβλητικό ατενίζει τον θεσσαλικό κάμπο. Δεν είναι ακόμη τόσο γνωστή, όμως το χωριό Σμόκοβο με τα ιαματικά λουτρά του είναι γνωστό από την αρχαιότητα.

loutra-ewoman

Για διακοπές, χαλάρωση, ένα με τη φύση και όχι μόνο, αλλά και λουτροθεραπεία με σάουνα, χαμάμ, μασάζ, πισίνα τα ιαματικά λουτρά Σμοκόβου, είναι ο πλέον κατάλληλος προορισμός.

lou2-ewoman

Αφήνετε πίσω τον κάμπο της Καρδίτσας και αφού διασχίσετε μια μεγάλη ευθεία φτάνετε στο χωριό Κέδρος απ’ όπου ουσιαστικά αρχίζει η ανάβαση στα υψίπεδα των Αγράφων και ξεκινούν οι στροφές.

lou3-ewoman

Χιλιόμετρο το χιλιόμετρο η τοπιογραφία γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρουσα και ευχάριστη για οδηγό και συνεπιβάτες. Αν έχετε όχημα για off road καταστάσεις μπορείτε να κάνετε και το γύρο της τεχνητής Λίμνης Σμοκόβου. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς μάντης για να καταλάβει γιατί ονομάτισαν έτσι το χωριό, που είναι κτισμένο στην θέση της αρχαίας Μενελαΐδος των Δολόπων.

lou4-ewoman

Τα λουτρά Σμοκόβου βρίσκονται στο 35ο χλμ. του οδικού άξονα Καρδίτσας – Ρεντίνας και σε υψόμετρο 450 μ.

Ένας «κρυμμένος θησαυρός χαλάρωση και ευεξίας» σε μια καταπράσινη μικρή κοιλάδα κατάφυτη από δρυς και σκιερούς πλατύφυλλους πλάτανους είναι τα λουτρά Σμοκόβου.

lou5-ewoman

Κάθε λουτρική περίοδο σφύζουν από ζωή και «φιλοξενούν» πλήθος δραστηριοτήτων. Για την εξυπηρέτηση των λουομένων και των επισκεπτών λειτουργούν δίπλα από το σύγχρονο υδροθεραπευτήριο πλήρως ανακαινισμένα ξενοδοχεία για όλα τα βαλάντια.

lou6-ewoman

Κοντά στις πηγές λειτουργούν επίσης ταβέρνες με ντόπια κρέατα, ιδιωτικοί ξενώνες και εστιατόρια καλών προδιαγραφών και φούρνος, καφενείο, ζαχαροπλαστείο, παντοπωλείο, εστιατόριο, περίπτερα.

Πρόκειται για μια πολύ καλά οργανωμένη λουτρόπολη όπου η ομορφιά της φύσης, σε συνδυασμό με τις θεραπευτικές ιδιότητες των υδάτων και τις διαρκώς βελτιωμένες υπηρεσίες που προσφέρει σε όλους τους τομείς, παρέχουν στους επισκέπτες όχι μόνο ίαση αλλά ανάπαυση και ψυχαγωγία.

 

 

Λειτουργούν από Μάη μέχρι 15 Οκτωβρίου και μετά τις 15 Οκτωβρίου τα Σαββατοκύριακα.

 

 

Η επίσημη λουτρική περίοδος διαρκεί από την 1η Ιουνίου έως τα μέσα Οκτωβρίου, ενώ από τα μέσα Ιουλίου έως τα μέσα Σεπτεμβρίου, η επισκεψιμότητα αγγίζει σημεία κορεσμού.

Με ιστορία που μετρά αιώνες ζωής και… μοναστική παράδοση, τα λουτρά Σμοκόβου αποτελούν σήμερα ένα από τα πλέον γνωστά κέντρα ιαματικού τουρισμού στην Ελλάδα.

Τα ιαματικά νερά αναβλύζουν από πέντε πηγές σε φυσική θερμοκρασία 37 έως 40,2 βαθμούς Κελσίου και διοχετεύονται στο υδροθεραπευτήριο. Συνιστώνται για παθήσεις αναπνευστικού, αρθρίτιδες, αρθριτικά, γυναικολογικά, δερματοπάθειες, μυαλγίες, νευραλγίες, ρευματικά, ρευματοπάθειες και εισπνοοθεραπεία για παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος. Υπάρχει και μια ψυχρή υδροθειοπηγή, κατάλληλη για ποσιθεραπεία.

 

 

lou9-ewoman
Το Υδροθεραπευτήριο είναι από τα πλέον σύγχρονα και το νέο του συγκρότημα Spa διαθέτει πισίνα, δύο κλασικές και δύο διαθερμικές σάουνες, δύο αίθουσες χαμάμ και δύο αίθουσες χαλαρωτικού μασάζ. Επίσης υπάρχουν ατομικές αίθουσες εισπνοών, αίθουσα ρινοπλύσεων και ατομικές μπανιέρες μεγάλες, άνετες, καθαρές που με το πάτημα ενός κουμπιού γίνονται υδρομασάζ (τζακούζι).

 

 

lou7-ewoman
Ο θεραπευτικός τουρισμός είναι μια εναλλακτική μορφή τουρισμού που έχει στόχο την πραγματοποίηση διακοπών για τη διατήρηση της σωματικής και ψυχικής υγείας. Σ’ αυτή την προοπτική εντάσσονται και τα λουτρά Σμοκόβου.

lou8-ewoman

Θα απολαύσετε τη διαδρομή σε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, θα χαλαρώσετε και θα γνωρίσετε ένα όμορφο κομμάτι της ελληνικής υπαίθρου στην περιοχή της Καρδίτσας.

lou12-ewoman

Πηγή: https://www.ewoman.gr/
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.