Ενισχύεται το Πυροσβεστικό Σώμα στη Θεσσαλία – Προσοχή στον καθαρισμό οικοπέδων

Από τις αρχές Μαΐου ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος σε όλη τη χώρα με το Πυροσβεστικό Σώμα να βρίσκεται σε επιφυλακή και να συστήνει προς τους πολίτες οδηγίες για την πρόληψη πυρκαγιών.

Ένα μείζον ζήτημα που απασχολεί έντονα την Υπηρεσία έχει να κάνει με τα ξερά χόρτα, τα οποία αποτελούν μία από τις συχνές αιτίες πρόκλησης πυρκαγιάς στις πόλεις. Σε αυτό το σημείο βασική είναι η ευθύνη των πολιτών στους ιδιωτικούς χώρους, όπως και των Δήμων για την τήρηση της κείμενης νομοθεσίας.

Ο αρχιπύραρχος Ευάγγελος Φαλάρας, διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας, μιλώντας στο larissanet.gr συνέστησε προσοχή στους πολίτες και δήλωσε ότι το Πυροσβεστικό Σώμα Θεσσαλίας ενισχύεται… «Οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να καθαρίσουν τα οικόπεδα, τα κτήματα και τα χωράφια τους, μειώνοντας την καύσιμη ύλη και να περιορίσουν τις αιτίες έναρξης της πυρκαγιάς που μπορεί να προκληθεί από γυμνή φλόγα, βραχυκύκλωμα ή κάποιες εργασίες». Τα πρόστιμα για όσους προκαλέσουν πυρκαγιά από ξερά χόρτα κινούνται από 250 έως και 1000 ευρώ.

Σε άλλο σημείο επισημαίνει ότι με δυο επιπλέον εναέρια μέσα ενισχύεται ο στόλος που έχει στη διάθεσή της η Πυροσβεστική στη Θεσσαλίας. Μετά από αυτήν την εξέλιξη υπάρχουν συνολικά έξι εναέρια μέσα (5 αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο).

Παράλληλα, καταγράφεται ενίσχυση με 21 εποχικούς πυροσβέστες, ενώ αναμένονται 2-3 οχήματα.

Τέλος ο διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας τόνισε ότι » η πρόληψη μας αφορά όλους και είναι σημαντική για την ανθρώπινη ζωή».

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.