Εντυπωσιακή ορκωμοσία των αποφοίτων του Μεταπτυχιακού του Τμήματος Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου

Εντυπωσιακή και επιβλητική η 1η τελετή ορκωμοσίας των αποφοίτων του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Προηγμένες Μέθοδοι Κατασκευής Προϊόντων από Ξύλο» (ΠΜΚ-ΠΡΟΞΥ), του Τμήματος Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου Τ.Ε. (Σ.Τ.Ξ.Ε.) της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Θεσσαλίας, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017 και ώρα 11.00 π.μ. στο Αμφιθέατρο του Νέου Κτιρίου του Τμήματος Σ.Τ.Ξ.Ε. στην Καρδίτσα.
Οι δεκατέσσερεις (14) πρώτοι απόφοιτοι του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών, οι πέντε (5) από τους παρισταμένους διδάσκοντες και ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλίας με τηβέννους συμμετείχαν στην εκδήλωση, προσδίδοντας ιδιαίτερο κύρος στο Τμήμα Σ.Τ.Ξ.Ε.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Φώτη Αλεξάκου και ακολούθησαν οι χαιρετισμού των: Προέδρου του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Παναγιώτη Γούλα, Προέδρου του Τμήματος Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου Τ.Ε. (Σ.Τ.Ξ.Ε.) κ. Αντώνη Καραγεώργου. Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Δ/ντής του εν λόγω Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Καθηγητής Ιωάννης Παπαδόπουλος.
Ακολούθησε η καθομολόγηση των 14 αποφοίτων του Μ.Π.Σ. που ήταν οι: Δεληγιάννη Βασιλική, Ράμμου Αικατερίνη, Καραγιάννης Νικόλαος, Φερφυρή Σωτηρία, Παππάς Μιλτιάδης, Πετεινάρας Ιωάννης, Τσουτσουλίγκας Νικόλαος, Αργύρης Βασίλειος, Νικολακάκος Μιλτιάδης, Ντενησιώτης Ιωάννης, Πετεινάρα Ευαγγελία, Μουσιλόπουλος Κων/νος, Ονουφρίου Ανδρέας και Πλατογιάννη Ευανθία.

Στην τελετή ορκωμοσίας συμμετείχαν εκτός των προαναφερομένων ομιλητών και οι διδάσκοντες του συγκεκριμένου μεταπτυχιακού καθηγητές: Γεώργιος Νταλός, Καραγκούνη Γλυκερία και Μάριος Τρίγκας, ενώ τελετάρχης της εκδήλωσης ήταν η προϊσταμένη της Γραμματείας του Τμήματος κα Πολυξένη Κλήμου.
Μετά την εκδήλωση ακολούθησε γεύμα μεταξύ των παριστάμενων στην εκδήλωση, στην ταβέρνα – εστιατόριο Κτήμα Χαλίλι και έκλεισε πολύ όμορφα και χαρούμενα η 1η εκδήλωση της ορκωμοσίας αυτού του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών.
Σημειώνεται ότι μέχρι τις 31/8/2017 είναι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον 3ο κύκλο (ακαδημαϊκό έτος 2017-18) του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Προηγμένες Μέθοδοι Κατασκευής Προϊόντων από Ξύλο» και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από την ιστοσελίδα http://msc.wfdt.kard.teilar.gr/?p=1280 και περισσότερες πληροφορίες να δουν στη δ/νση: http://msc.wfdt.kard.teilar.gr/

Ακολουθεί η ομιλία του Δ/ντή του ΜΠΣ Καθηγητή Ιωάννη Παπαδόπουλου:

«κ. Πρόεδρε του ΤΕΙ Θεσσαλίας,
Εκλεκτοί προσκεκλημένοι μας,
Αγαπητοί συνάδελφοι και απόφοιτοί μας

Ως Δ/ντής του 1ου Αυτοδύναμου Μ.Π.Σ. του Τμήματος Σ.Τ.Ξ.Ε. με τίτλο «Προηγμένες Μέθοδοι Κατασκευής Προϊόντων από Ξύλο» της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Θεσσαλίας, κι εκπροσωπώντας όλους τους διδάσκοντες, σας χαιρετίζω στη σημερινή εκδήλωση της 1ης ορκωμοσίας αποφοίτων του Μεταπτυχιακού μας, και σας ευχαριστώ που την τιμάτε με την παρουσία σας!
Όλοι όσοι βρισκόμαστε σήμερα στον όμορφο αυτό χώρο, πιστεύω ότι είμαστε πολύ χαρούμενοι με την αποφοίτηση των 14 πρώτων διπλωματούχων από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Τμήματός μας, είτε από την οπτική των ίδιων (των αποφοίτων) είτε από των γονιών, των οικογενειών, των φίλων, των συμφοιτητών, και φυσικά από την οπτική ημών, των καθηγητών τους!
Πέρασαν σχεδόν 21 μήνες από την πρώτη ημέρα επίσημης γνωριμίας μας αγαπητοί μας απόφοιτοι, από τις 31/10/2015 που ξεκίνησαν τα πρώτα μαθήματα του ΜΠΣ. Προσπαθήσαμε – και σύμφωνα με τα λεγόμενα και τις αξιολογήσεις σας, το πετύχαμε – το πρόγραμμά μας να έχει ενδιαφέροντα μαθήματα, διδάσκοντες που αγαπούν πολύ αυτό που κάνουν, σύγχρονες και αποτελεσματικές μεθόδους διδασκαλίας, καθαρό περιβάλλον με σύγχρονες υποδομές και εξοπλισμό, αλλά – εκτός από όλα τα παραπάνω – και εκδηλώσεις ωραίες και χαρούμενες, όπως βλέπετε στις διαφάνειες πίσω μου: βραδινές και μεσημεριάτικες εξόδους, εκπαιδευτικές επισκέψεις σε επιχειρήσεις και εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ομιλίες από προσκεκλημένους ομιλητές! Για όλους μας που τις βιώσαμε θα αποτελούν όμορφες και μοναδικές αναμνήσεις!
Βέβαια, εκτός από την επίτευξη του πολύ σημαντικού και υψηλού στόχου, της ολοκλήρωσης των σπουδών, θεωρώ ότι όλο αυτό το διάστημα, όλοι μαζί, καλλιεργήσαμε σχέσεις εμπιστοσύνης και αποτελεσματικής επικοινωνίας, δημιουργήσαμε κλίμα αμοιβαίου σεβασμού και επιτύχαμε υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού (εκατέρωθεν)∙ συνεργαστήκαμε με ειλικρινές ενδιαφέρον, ομαδικό πνεύμα, θεμιτό ανταγωνισμό, αίσθημα δικαιοσύνης και αναγνώρισης της προσπάθειας όλων. Κι έτσι σήμερα, αλλά και για πάντα πιστεύω, θα υπάρχει αυτή η σχέση της στοργής και της αμοιβαίας χαράς να ανταμώνουμε και να συνεργαζόμαστε!
Είναι μέγιστη η χαρά μας να βλέπουμε στα μάτια σας και να σας ακούμε να μιλάτε για την ικανοποίησή σας από τις γνώσεις που αποκτήσατε κατά τη διάρκεια των σπουδών σας τα 3 αυτά εξάμηνα, γνώσεις που μπορείτε να εφαρμόσετε με επιτυχία στην προσωπική και επαγγελματική σας ζωή. Χαιρόμαστε επίσης να μαθαίνουμε ότι μεταδίδετε την ωραία και θετική σας αυτή εμπειρία σε φίλους και γνωστούς σας και τους παροτρύνετε να αποκτήσουν κι αυτοί ανάλογη βιωματική εμπειρία και να παρακολουθήσουν το μεταπτυχιακό μας πρόγραμμα!
Αγαπητοί μας απόφοιτοι, δεχθείτε τα πιο θερμά και ειλικρινή συγχαρητήριά μου για την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών σας, αλλά και όσα μοιραστήκαμε μαζί τους 21 αυτούς μήνες.
Το πτυχίο που παίρνετε σήμερα έρχεται να επιβραβεύσει και να ανταμείψει τις επίπονες και φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλατε για την ολοκλήρωση ενός -απαιτητικού θα έλεγα- προγράμματος σπουδών!
Η επιτυχία σας αυτή θα πρέπει να σας δίνει δύναμη και αισιοδοξία για το μέλλον, παρά τις δύσκολες μέρες που διέρχεται η χώρα μας τα τελευταία χρόνια…
Όλοι οι διδάσκοντες στο Τμήμα αυτό, μέσα από ομαδική εργασία, έχοντας πολύ ψηλά το αίσθημα του καθήκοντος, πιστεύω ότι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους γι’ αυτό!!!
Θέλω να πιστεύω ακόμη ότι σας μάθαμε πώς να μαθαίνετε και αυτό αποτελεί ένα βασικό ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα. Στις μέρες μας έχει αποδειχθεί ότι επιβιώνουν αυτοί που έχουν την ικανότητα να μαθαίνουν πιο γρήγορα από τους άλλους και να εντοπίζουν πιο εύκολα τις ευκαιρίες!!
Θα πρέπει όμως να δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας σε ό,τι κάνετε και να το κάνετε με πάθος, έτσι ώστε να εκπληρώσετε τα όνειρα και τις φιλοδοξίες σας, μέσα όμως από αρχές, αξίες, ήθος και ακεραιότητα!!!
Σκεφτείτε θετικά, διατηρήσετε τον ενθουσιασμό σας, αντλήστε την αισιοδοξία σας από τις μικροχαρές και τα όμορφα πράγματα που μπορεί να συμβαίνουν γύρω μας, και συνήθως δεν τους δίνουμε τη δέουσα σημασία και τα προσπερνάμε επειδή είμαστε εστιασμένοι σε «προβλήματα». Νομίζω ότι θα πρέπει να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο!
Αφήνουμε τελευταίους τους γονείς, τις οικογένειες και τους φίλους, που βίωσαν μαζί με εσάς (κατά κάποιο τρόπο) τη μεγάλη σας αυτή προσπάθεια τα 3 εξάμηνα των σπουδών σας, κατά τα οποία συνδυάσατε σπουδές, οικογένεια, δουλειά, ελεύθερο χρόνο και φίλους, και όλοι τους σας στήριξαν είτε υλικά είτε ηθικά. Γι’ αυτό μόλις τελειώσει αυτή η εκδήλωση μη ξεχάσετε να τους χαρίσετε μια ζεστή και μεγάλη αγκαλιά και να τους ευχαριστήσετε!
Αγαπητοί μας απόφοιτοι, σας ευχόμαστε τις καλύτερες και μεγαλύτερες επιτυχίες στο ταξίδι της επαγγελματικής σας ζωής, και να είστε βέβαιοι ότι θα είμαστε δίπλα σας για ό,τι χρειαστείτε.
Εκ μέρους του Μ.Π.Σ., σας ευχαριστώ όλους, από βάθος καρδιάς, αγαπητέ Πρόεδρε του ΤΕΙ Θεσσαλίας, αγαπητοί συνάδελφοι και συνεργάτες, απόφοιτοί μας, για την προσφορά, τη βοήθεια και τη συνεισφορά σας.
Στόχος και επιθυμία μας σε αυτό το ΜΠΣ είναι τέτοιες όμορφες και ευχάριστες μέρες να συνεχιστούν για πολλά- πολλά ακόμη χρόνια!
Σας ευχαριστώ πολύ!».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.