Eπένδυση για το μέλλον τα τούνελ στα Τέμπη

Αύξηση της κυκλοφορίας κατά 20%

Η κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Αιγαίου βελτίωσε θεαματικά τη σύνδεση νότιας και βόρειας Ελλάδας, μειώνοντας την απόσταση Αθήνας-Θεσσαλονίκης. Τα τελευταία δύο χρόνια έχει αυξηθεί η ασφάλεια και έχουν μειωθεί πολύ τα ατυχήματα στην περιοχή του Πλαταμώνα και των Τεμπών.
Ο διευθύνων σύμβουλος του αυτοκινητοδρόμου Αιγαίου, Δημήτρης Γκατσώνης μας εξηγεί:
«Αυτή είναι μια επένδυση για το μέλλον. Όταν ολοκληρώσαμε το νέο τμήμα με τις σήραγγες, είδαμε την κυκλοφορία να αυξάνεται κατά 20% περίπου, τα τελευταία δύο χρόνια. Αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό.
Μας ενδιαφέρει ο αντίκτυπος στο περιβάλλον της λειτουργίας του αυτοκινητοδρόμου μας. Γι’ αυτό επενδύσαμε πάνω από 4 εκατομμύρια ευρώ σε τεχνολογία LED για το φωτισμό του δρόμου. Έτσι μπορούμε να μειώσουμε την ενεργειακή κατανάλωση περισσότερο από 60% και τις εκπομπές CO2 περισσότερο από 40%.
Η πρώτη φορά που βρέθηκα σ’ αυτόν τον δρόμο ήμουν ακόμη παιδί. Ήμουν με τον πατέρα μου και πηγαίναμε από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη. Για να είμαι ειλικρινής δεν αισθανόμουν ασφαλής. Κάναμε συχνές στάσεις. Πληρώναμε διόδια, αλλά ο αυτοκινητόδρομος δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Μετά από πολλές δεκαετίες, αισθάνομαι χαρούμενος που παραδίδουμε με την ομάδα μου αυτόν τον νέο αυτοκινητόδρομο στους οδηγούς, στο κοινό. Κάθε φορά που οδηγώ πλέον εδώ, αισθάνομαι πολύ ασφαλής».

Πηγή: gr.euronews.com

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.