«Επιδημία» οι διαρρήξεις λεωφορείων στη Λάρισα

Σε πραγματική επιδημία εξελίσσονται οι διαρρήξεις λεωφορείων στη Λάρισα καθώς τους τελευταίους μήνες έχουν καταγραφεί 9. Τα τελευταία δύο μάλιστα μόλις προχθές στην περιοχή του Πέρα Μαχαλά με ιδιοκτήτες να δηλώνουν στην «Ε» αγανακτισμένοι καθώς όπως τονίζουν δεν έχουν να πληρώσουν μόνο τις ζημιές, αλλά ενίοτε χάνουν και τα δρομολόγια που έχουν προγραμματισμένα για εκείνη την ημέρα.

Στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου η Αστυνομία είχε ανακοινώσει πως εξιχνιάστηκαν, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, επτά συνολικά περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών από σταθμευμένα λεωφορεία που τελέστηκαν μέσα στον μήνα.

Μάλιστα είχε συλληφθεί εκείνες τις ημέρες ένας 18χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατελήφθη να επιβαίνει σε κλεμμένο ποδήλατο. Αυτό που τον πρόδωσε τότε ήταν ένας ταχογράφος, συσκευή που χρησιμοποιούν επαγγελματικά οχήματα (φορτηγά, λεωφορεία κ.λπ.) για την αυτόματη καταγραφή της ταχύτητας.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι από 02-02-2017 έως 20-02-2017 στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, διέπραξε μαζί με άγνωστο συνεργό, συνολικά επτά κλοπές – διαρρήξεις σε σταθμευμένα Δ.Χ. λεωφορεία, από τις οποίες οι πέντε τετελεσμένες και οι άλλες δύο σε απόπειρα.

Ο συλληφθείς είχε οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, για την κλοπή του ποδηλάτου, όπου αφέθηκε ελεύθερος ως ανήλικος καθώς δεν έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, ενώ για το αδίκημα των διαρρήξεων στα λεωφορεία, είχε παρέλθει το αυτόφωρο.

ΠΕΡΑ ΜΑΧΑΛΑΣ

Προχθές δύο λεωφορεία βρίσκονταν παρκαρισμένα στην περιοχή του Πέρα Μαχαλά και οι ιδιοκτήτες τους ανακάλυψαν πως είναι παραβιασμένα. Το ένα είχε σπασμένο το τζάμι του συνοδηγού ενώ το άλλο παραβιάστηκε από την πόρτα που εισέρχονται οι επιβάτες στο μέσο του οχήματος. Στο εσωτερικό είδαν προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα ανακατωμένα.

«Είναι κάτι που θα πρέπει να σταματήσει επιτέλους» τονίζει ιδιοκτήτης λεωφορείου στην «Ε». «Ανησυχούμε τα βράδια για τα οχήματά μας. Δεν είναι μόνο οι ζημιές που έχουμε να καλύψουμε ορισμένες φορές αλλά είναι και πως κινδυνεύουν ενδεχομένως και τα δρομολόγια που έχουμε να καλύψουμε τις συγκεκριμένες ημέρες» καταλήγει.

Πηγή: Ελευθερία

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.