Επιφυλακή σε δάση του νομού Τρικάλων

Τέθηκε πρόσφατα σε εφαρμογή ενόψει της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου από τις Δασικές Υπηρεσίες του Νομού (Δ/νση Δασών, Δασαρχείο Τρικάλων και Καλαμπάκας) πρόγραμμα επιφυλακής κατά τις απογευματινές ώρες των εργάσιμων ημερών, Κυριακές και εξαιρέσιμες καθώς και τις βραδινές ώρες.
Γίνεται στα πλαίσια σχετικών διαταγών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Γενική Δ/νση Ανάπτυξης Προστασίας Δασών και Αγροπεριβάλλοντος) και του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στ. Ελλάδας. Σύμφωνα με δηλώσεις στην ΕΡΕΥΝΑ του Διευθυντή Δασών Τρικάλων κ. Κουτσονάσιου, το πρόγραμμα, το οποίο θεωρείται αναγκαίο και απαραίτητο, θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του έτους που διανύουμε.
Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει ο διευθυντής δασών Τρικάλων κ. Χρήστος Κουτσονάσιος, σκοπός του προγράμματος δασοπροστασίας είναι να προστατευθούν αποτελεσματικά τα δάση, οι δασικές εκτάσεις και η πανίδα τους από πάσης φύσεως κινδύνους που τα απειλούν και ειδικά από πυρκαγιές, καταπατήσεις. εκχερσώσεις, παράνομη θήρα, όπως επίσης ο έλεγχος διενέργειας παράνομων υλοτομιών και παράνομης διακίνησης δασικών προϊόντων, έλεγχοι για παράνομη αλιεία κυρίως της πέστροφας στα ορεινά ρεύματα, καθώς και ο έλεγχος παράνομης συλλογής αρωματικών φυτών κυρίως του τσαγιού και της ρίγανης και επίτευξη της αστυνόμευσης του Αγροτικού Περιβάλλοντος.
Πέραν της επιφυλακής που θα παρέχεται στις έδρες των Δασικών υπηρεσιών αλλά και σε Δασονομεία δικαιοδοσίας των, θα συγκροτηθούν και συνεργεία εποχούμενων περιπολιών από Δασικούς υπάλληλους, τα οποία θα ελέγχουν καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου, συμβάλλοντας στην επίτευξη των στόχων του προγράμματος που είναι όπως προαναφέραμε η προστασία των δασών και γενικά των δασικών μας οικοσυστημάτων.
ΔΑΣΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ
Για την υποβοήθηση του προγράμματος της Δασοπροστασίας οι υπηρεσίες μας, προσθέτει επίσης ο κ. Κουτσονάσιος, έχουν ήδη προβεί και θα συνεχίσουν να συντηρούν και να αποκαθιστούν την βατότητα ολοκλήρου σχεδόν του Δημόσιου δασικού δικτύου, προκειμένου η επέμβαση των πυροσβεστικών οχημάτων να γίνεται χωρίς προβλήματα, σε περιπτώσεις εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών.

– See more at: http://www.eleftheria.gr/%CE%B8%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B1/%CF%84%CF%81%CE%AF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B1/item/125591-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CE%B5-%CE%B4%CE%AC%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%8D-%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CF%89%CE%BD.html#sthash.BjNXVmKU.dpuf

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.