Επίτιμος δημότης Σοφάδων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Επίτιμος Δημότης του Δήμου Σοφάδων ανακηρύχθηκε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στο πλαίσιο της χθεσινής παρουσίας του στις εορταστικές εκδηλώσεις της Επετείου της τελευταίας μάχης της Θεσσαλικής Επανάστασης, που πραγματοποιήθηκαν στη Ματαράγκα.

«Επιφορτίζομαι, με συγκίνηση αλλά και απόλυτη αίσθηση της ευθύνης μου, το χρέος να φανώ άξιος αυτής της τιμής που σήμερα κάνατε όχι στο πρόσωπό μου αλλά στον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας», ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος, ενώπιον του Δημάρχου Σοφάδων κ. Θάνου Σκάρλου, στην τελετή που οργανώθηκε στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο Σοφάδων. Μάλιστα, δεν παρέλειψε να στείλει ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση και ειδικότερα προς την Τουρκία λέγοντας ότι «εμείς, οι Έλληνες, είμαστε αποφασισμένοι και έτοιμοι, με βάση το σύνολο του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, να υπερασπισθούμε στο ακέραιο και αποτελεσματικά την κυριαρχία μας, την εδαφική μας ακεραιότητα και τα σύνορά μας, άρα την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε αναφορά για τη συνθήκη της Λωζάννης, λέγοντας πως αυτή «θα πρέπει να γίνεται απολύτως σεβαστή, δεν είναι λογική η αμφισβήτησή της, ούτε ακραίως, ούτε βεβαίως εκ πλαγίου».
Ο κ. Παυλόπουλος πρόσθεσε ακόμη πως «η Ελλάδα έχει αποφασίσει να ανήκει οριστικά και αμετάκλητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και μάλιστα στον σκληρό πυρήνα της, την Ευρωζώνη. Επιπλέον επισήμανε πως «κυριότερος εχθρός μας, όπως αποδεικνύεται από την μακραίωνη Ιστορία μας, αποτελεί η διχόνοια, που είναι πραγματικά εθνοκτόνος. Ενωμένοι λοιπόν οφείλουμε να βγούμε, το συντομότερο δυνατό, από την βαθιά κρίση που μαστίζει τον τόπο και τον λαό μας και να διεκδικήσουμε το μέλλον που μας αναλογεί».

ΣΤΗ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑ
Ο κ. Παυλόπουλος έφτασε στον δήμο Σοφάδων και συγκεκριμένα στη Ματαράγκα περίπου στις 10.30 το πρωί. Τιμητικά αγήματα της Αεροπορίας και του ΚΕΣΝ Ρούσσου απέδωσαν τις δέουσες τιμές, ενώ τον Πρόεδρο υποδέχτηκαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος. Ο κ. Παυλόπουλος παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεος. Στη συνέχεια, πεζοπορώντας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στο Ηρώο της Κεντρικής Πλατείας Ματαράγκας όπου κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο Πεσόντων.

ΑΦΙΞΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Ο κ. Παυλόπουλος, προκειμένου να μεταβεί χθες στη Ματαράγκα, αφίχθη αεροπορικώς στη Λάρισα. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε χθες το πρωί στο αεροδρόμιο της 110 Πτέρυγας Μάχης, όπου τον κ. Παυλόπουλο υποδέχθηκαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός, ο Αρχηγός ΤΑ Γ. Μπλιούμης και ο διοικητής της 110 ΠΜ Κων. Καραμεσίνης.

Πηγή: Ελευθερία

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.