Έτσι είναι τώρα η εικόνα στη λίμνη Κάρλα (φωτογραφίες)

Το θέμα της κουνοποκτονίας των παρακάρλιων, τέθηκε χθες σε ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενόψει της προετοιμασίας για την προστασία των περιοχών μετά τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου.

φωτ.:  Θανάσης Καλιακούδας

Παρά το γεγονός πως ο εκπρόσωπος της εξειδικευμένης εταιρείας «Οικοανάπτυξη», Σπύρος Μουρελάτος, εμφανίστηκε καθησυχαστικός σε πιθανούς κινδύνους έξαρσης μολυσματικών ασθενειών που οφείλονται στα κουνούπια, η Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρά σε ενέργειες για την αντιμετώπισή τους.

Προχθές, στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, πέρασε εκτάκτως θέμα σχετικά με την κουνοποκτονία, με της παρατάξεις να συμφωνούν ομόφωνα σχετικά στο νέο υποέργο με προτεινόμενο προϋπολογισμό 30.000 ευρώ για εφαρμογή μεθόδου προνυμφοκτονίας.

Μάλιστα, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας τόνισε ότι είναι ένα «πραγματικό πρόβλημα τα κουνούπια» και σε συζητήσεις με ανθρώπους από τον ΕΟΔΥ προτάθηκε να γίνει προληπτικός ψεκασμός πέρα από τα έργα που είναι προγραμματισμένα να γίνουν.

«Πάγωμα» από τις ενστάσεις

Ο κ. Κουρέτας αναφέρθηκε στις ενστάσεις στις συμβάσεις των έργων. Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας εξήγησε στο σώμα ότι στη Π.Ε. Μαγνησίας μία ένσταση καθυστερεί το έργο.

Λύση προσπάθησε να δώσει η πρώην αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, προτείνοντας στον κ. Κουρέτα να προχωρά σε απευθείας αναθέσεις αν υπάρχουν συνεχώς ενστάσεις. «Επειδή το συγκεκριμένο πρόβλημα το ζούσα κάθε χρόνο με τους αναδόχους και δυστυχώς η κουνοποκτονία δεν είναι ένα δημόσιο έργο που μπορεί να παίρνει παράταση και να καθυστερεί μπορείτε να πάτε σε απευθείας ανάθεση στην τρίτη πρόταση αν γίνονται ενστάσεις από τις δύο πρώτες».

Η ίδια εξήγησε πως ακόμα κι αν το κόστος είναι μεγαλύτερο πρέπει η Περιφέρεια Θεσσαλίας να προχωρήσει έτσι καθώς η προνυμφοκτονία θα πρέπει να ξεκινήσει το αργότερο τον Απρίλιο και να τελειώσει έως τον Οκτώβριο.

Τέλος, από τη πλευρά του χθες ο κ. Κουρέτα τόνισε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας, θα βγάλει τις επόμενες ημέρες διεθνή διαγωνισμό ύψους 2 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση του προβλήματος σε όλη τη Θεσσαλία.

Δείτε φωτογραφίες από τη λίμνη Κάρλα:

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.