Ευρωπαϊκή εξωστρέφεια για τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας

Συμμετείχε σε συνάντηση στο Udine της Ιταλίας

Σε συνάντηση στο Udine της Ιταλίας συμμετείχε η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας–Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα την Τρίτη 19 Νοεμβρίου στο πλαίσιο του έργου Playful Paradigm, στο οποίο εταίρος είναι ο Δήμος Λαρισαίων και το οποίο συγχρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα URBACT III.
Το έργο Playful Paradigm είναι ένα δίκτυο μεταφοράς (transfer network) που αφορά καλές πρακτικές της πόλης Udine, η οποία χρησιμοποιεί τα παιχνίδια ως έναν ευέλικτο τρόπο λειτουργίας μιας βιώσιμης πόλης. Με τις αστικές περιοχές να αντιμετωπίζουν προκλήσεις όπως η γήρανση του πληθυσμού, η κλιματική αλλαγή κ.ά., χρειάζεται ένα καινοτόμο και σχεδιασμένο από κοινού εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προώθηση της βιωσιμότητας, της ανθεκτικότητας και της ευημερίας. Το Udine είναι πρωτοπόρο στο κίνημα παιχνιδιάρικων πόλεων της Ιταλίας και χρησιμοποιεί τα παιχνίδια ως έναν τρόπο ενεργοποίησης και συμμετοχής των πολιτών διαφορετικών ηλικιών, για την προώθηση της βιωσιμότητας και της κοινωνικής ενσωμάτωσης αλλά και για την αντιμετώπιση εθιστικών συμπεριφορών. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ως εταίροι οι δήμοι: Udine –Ιταλία (επικεφαλής), Cork –Ιρλανδία, Klaipeda –Λιθουανία, Esplugues de Llobregat –Ισπανία, Viana do Castelo –Πορτογαλία, Λάρισας, Katowice –Πολωνία και Novigrad –Κροατία.

Εκ μέρους της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας–Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα στο Udine παρευρέθηκε η υπάλληλος Κρυσταλλία Μακατού. Η συνάντηση συμπεριέλαβε επίσκεψη μελέτης στη Ludoteca– δημοτική βιβλιοθήκη παιχνιδιών, παρουσίαση του Ludobus–λεωφορείου με παιχνίδια, επίσκεψη μελέτης στη δημοτική Αρχειοθήκη Παιχνιδιών καθώς και στο εργαστήριο Play Energy Lab, με σκοπό τη γνωριμία και μεταφορά πρακτικών σε τοπικό επίπεδο. Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας, μέσα από την επαφή με πετυχημένα ευρωπαϊκά παραδείγματα και συμμετοχικά μοντέλα, αναπτύσσει περαιτέρω την εξωστρεφή της δραστηριότητα.

Περισσότερα για το έργο:
http://www.larissa-dimos.gr/el/urbact-iii-playful-paradigm

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.