Φαντασμαγορική έναρξη με «Onirama» απόψε στο Πάρκο των Ευχών

Το «Πάρκο των Ευχών» ανοίγει τις πύλες του φαντασμαγορικά σήμερα στις 8 το βράδυ στο Πάρκο του Αλκαζάρ. Εκεί ο δήμαρχος της πόλης, κ. Απόστολος Καλογιάννης με τον Αϊ Βασίλη θα δώσει το έναυσμα της έναρξης δίνοντας την δυνατότητα στους Λαρισαίους, αλλά και στους επισκέπτες από άλλες περιοχές να περάσουν παραμυθένιες γιορτές. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η συναυλία των «Onirama» που αναμένεται να ξεσηκώσουν όσους βρεθούν απόψε στη Μεγάλη Σκηνή του Πάρκου των Ευχών στο Αλκαζάρ.

Show στον πάγο και συναυλίες

Είναι πολλές και σημαντικές οι συναυλίες που θα ακολουθήσουν μετά την έναρξη. Όμως το επόμενο εντυπωσιακό γεγονός στο Πάρκο των Ευχών έρχεται το Σάββατο στις 8.30 το βράδυ. Εκεί στο παγοδρόμιο Ρώσοι και Βούλγαροι χορευτές και χορεύτριες θα δώσουν ένα εκπληκτικό show στον πάγο που αναμένεται να μαγνητίσει του επισκέπτες.

Όλες οι συναυλίες θα γίνουν σύμφωνα με τον προγραμματισμό στην Κεντρική Σκηνή του Πάρκου. Οι συναυλίες και χορευτικά ανά μέρα είναι οι εξής:

-«Χριστούγεννα με την Dans.ER» Σχολή Χορού DANS.ER ( 19.00 – 8/12)

– «Παραδοσιακά κάλαντα από όλη την Ελλάδα» – Εργαστήρι παραδοσιακής και Λαϊκής Μουσικής Μελωδία (18.00- 13/12)

-«Χορεύοντας στην Ελλάδα» – Λέσχες Πολιτισμού – Χορευτικά Τμήματα Παιδικά και Ενηλίκων (19.30- 13/12)

– Συναυλία Συνόλου Σύγχρονης Ορχήστρας Μουσικού Σχολείου (12.00- 14/12)

-Συναυλία The Gadgets (18.00- 14/12)

-«Παραδοσιακοί χοροί»- Χορευτικό Παιδικό Τμήμα Π.Σ. Πήγασος Δυτ. Θεσσαλονίκης (14.00/ 15/12)

-«Παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα κάλαντα και χοροί της πατρίδας μας»- Λέσχες Πολιτισμού – Χορευτικά Τμήματα Ενηλίκων (18.00- 15/12)

– «Χριστουγεννιάτικο show» Σχολή Χορού Burn The Floor (19.30- 20/12)

– Συναυλία Vegas (20.00- 21/12)

-Συναυλία Χρήστος Γκόρτσος And The Band (18.00- 25/12)

– Συναυλία The Gadgets (12.00- 30/12 & 31/12)

–«#WeAreDancesport» Σχολή Χορού DANS.ER ( 19.00 – 5/1)

Εκτός λίμνης το παγοδρόμιο

Τα δύο πρώτα χρόνια το σημείο αναφοράς του «Πάρκου των Ευχών» ήταν φυσικά το εντυπωσιακό παγοδρόμιο το οποίο στηνόταν μέσα στην λίμνη. Μάλιστα πέρυσι είδαμε στο κέντρο να δεσπόζει ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο ύψους περίπου 30 μέτρων.

Τη φετινή χρονιά ο σχεδιασμός αλλάζει. Το σημείο αναφοράς του «Πάρκου των Ευχών», το παγοδρόμιο, μετακινείται και τοποθετείται στο κέντρο του Πάρκου στο βοτανικό κήπο, δίπλα από το αντιπολεμικό μνημείο, «Φτερό», που φιλοτέχνησε ο αείμνηστος Φιλόλαος. Το νέο παγοδρόμιο είναι σε σχέδιο παραλληλόγραμμου και θα είναι συνολικά 412.5 τ.μ. (33 μ. χ 12,5 μ.).

Το φετινό δέντρο έχει ύψος περίπου 30 μέτρα και είναι τοποθετημένο στο «νησάκι» της λίμνης δίνοντας μοναδική χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα σε εκείνο το σημείο.

Πάρκο Ευχών με παραμυθένια ατμόσφαιρα

Το «Πάρκο των Ευχών» είναι και φέτος γεμάτο δραστηριότητες για τα μικρά παιδιά, που θα ζήσουν παραμυθένιες στιγμές όσο θα είναι σε λειτουργία έως και τις 6 Ιανουαρίου.

Τους μικρούς επισκέπτες θα τους περιμένει στο δικό της παλάτι η «Βασίλισσα του χιονιού». Εκεί όσοι το επισκεφτούν θα ζήσουν την μαγεία και την μοναδική εμπειρία των Χριστουγέννων.

Όμως θα επισκεφτούν και το «Σπίτι του Αι Βασίλη». Ο άγιος από το Ροβανιέμι θα μιλήσει στα μικρά παιδιά και θα ακούσει τις επιθυμίες τους καθώς θα περιμένουν να τοποθετήσει το δώρο τους κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Όμως για να συμβεί αυτό θα πρέπει οι μικροί επισκέπτες να πάνε στο διπλανό σπιτάκι, το «Ταχυδρομείο», εκεί θα χρειαστεί να γράψουν το γράμμα τους για να ζητήσουν από τον Αι Βασίλη αυτό που επιθυμούν.

Κι αν κουραστούν από όλη αυτή την διαδικασία θα είναι εκεί το «Εργαστήριο των Ξωτικών». Τα μικρά παιδιά με την βοήθεια των ξωτικών θα φτιάξουν κατασκευές και χειροτεχνίες περνώντας ώρες ξενοιασιάς και δημιουργικότητας. Επίσης οι μαθητευόμενοι μάγοι θα αναμένεται να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον των μικρών παιδιών.

Επίσης μικροί και μεγάλοι θα εντυπωσιαστούν από καλλιτέχνες που θα επιμεληθούν τη ζωγραφική προσώπου (face painting).

Τέλος τα μικρά παιδιά θα έχουν και την δική τους σκηνή , την Μικρή Σκηνή. Εκεί κάθε μέρα, όλη μέρα θα μπορούν να απολαμβάνουν πλήθος δραστηριοτήτων.

Και αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι φανταστικά και παραμυθένια καθώς τόσο ο διάκοσμος όσο και η ατμόσφαιρα θα ταξιδέψουν τα μικρά και τα… μεγάλα παιδιά.

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.