Φλωρίδης για «μπάζωμα» στα Τέμπη: Δεν έπεσε «ούτε ένα εκατοστό τσιμέντου»

«Δεν περιμένουμε τίποτα απολύτως από την πρόταση μομφής που κατατέθηκε από το ΠΑΣΟΚ και αυτό προκύπτει από το περιεχόμενο της», υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γ. Φλωρίδης.

Ο κ. Φλωρίδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, απαντώντας στα περί μονταζιέρας για τα Τέμπη, είπε ότι «το δημοσίευμα είχε παραπλανητικό τίτλο, απολύτως ψευδή, ο οποίος δεν υποστηριζόταν από το περιεχόμενο του δημοσιεύματος που έγραφε ότι δεν ισχύει η μονταζιέρα».

Σχολιάζοντας τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση επιχειρεί την συγκάλυψη των ευθυνών, ανέφερε ότι «πριν από λίγες ημέρες στην ολομέλεια συζητήθηκε το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής. Η κατάληξη της συζήτησης ήταν ότι δεν βρήκαν την τόλμη να καταθέσουν πρόταση, προκειμένου να εκδιωχθεί ποινικά ο κ. Καραμανλής».

«Σύμφωνα με τη νομοθεσία, όταν μιλάμε για κακουργηματικές πράξεις σε υπουργούς, αυτές δεν φεύγουν από το προσκήνιο για 20 χρόνια» , πρόσθεσε.

Κληθείς να πει πως κυβέρνηση θα αποδείξει ότι δεν υπάρχει συγκάλυψη, απάντησε πως «όταν ανέλαβα υπουργός, μου μετέφεραν ότι ο ανακριτής δεν μπορεί να ακούσει τις συνομιλίες των εμπλεκομένων γιατί δεν του το επιτρέπει ο νόμος. Ζήτησα από τον πρωθυπουργό κατεπείγουσα διάταξη ο οποίος και έδωσε εντολή να γίνει άμεσα».

Σύμφωνα με τον υπουργό, «πρώτα βγήκαν στη δημοσιότητα οι συνομιλίες των μηχανοδηγών και κατόπιν τις άκουσαν οι ανακριτικές αρχές προκειμένου να τις ενσωματώσουν στη δικογραφία», ενώ υπήρχαν και άλλες συνομιλίες και όχι μόνο αυτές που διέρρευσαν στη δημοσιότητα.

Ακόμη, ο κ. Φλωρίδης σημείωσε ότι από 1η Σεπτεμβρίου οι κατηγορούμενοι πηγαίνουν κατευθείαν στη δικαιοσύνη χωρίς να υπάρχει βούλευμα. Όπως εξήγησε, αυτό συμβαίνει όταν «ο ανακριτής τελειώσει την έρευνά του και διαβιβάσει τον φάκελο στην εισαγγελία, ο εισαγγελέας να μπορεί να πάει την υπόθεση κατευθείαν στο δικαστήριο, χωρίς να αναμένει βούλευμα».

Σχετικά με τη δίκη για το δυστύχημα των Τεμπών, ανέφερε ότι ετοιμάζεται ο καινούριος χώρος και η δίκη θα ξεκινήσει όταν ο ανακριτής κλείσει τον φάκελο και τον στείλει στον εισαγγελέα, ο οποίος θα ετοιμάσει τα κατηγορητήρια και τους παραπέμψει σε δίκη», προσθέτοντας ότι πρέπει να εξαντληθούν όλες οι παράμετροι χωρίς κενά που σημαίνει ότι μπορεί να γίνει μετά το καλοκαίρι.

Αναφορικά με το «μπάζωμα» που καταγγέλθηκε ότι έγινε στον τόπο της τραγωδίας των Τεμπών, ο κ. Φλωρίδης τόνισε ότι δεν έπεσε «ούτε ένα εκατοστό τσιμέντου. Αντίθετα έπεσαν χώματα και χαλίκια, προκειμένου να γίνουν δρόμοι ώστε να προσεγγίσουν τα σωστικά συνεργεία το σημείο. Επίσης, στον τόπο του δυστυχήματος υπάρχει αγωγός φυσικού αερίου, ο οποίος για λόγους ασφαλείας καλύφθηκε με χαλίκια».

Πηγή: bankingnews.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.