Για Τρίκαλα μέσω… Καρδίτσας και δύο ώρες από Λάρισα έως το Κουλούρι – “Βράζουν” οι Λαρισαίοι για το μπάχαλο στους δρόμους λόγω του ποδηλατικού

Μία απρόσμενη αλλά εξαιρετικά δυσάρεστη εξέλιξη ήρθε να «τσαλακώσει» την τεράστια αθλητική διοργάνωση που φιλοξένησε σήμερα Σάββατο η Λάρισα, τον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας.

Παρά τις ανακοινώσεις περί κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, αλλά και τη δημοσίευση χαρτών που περιέγραφαν αυτές, ο σχεδιασμός αποδείχθηκε στην πράξη ανεπαρκέστατος καθώς σχεδόν σε όλες τις κεντρικές και περιφερειακές αρτηρίες το μεσημέρι του Σαββάτου προκλήθηκε απίστευτο μποτιλιάρισμα.

Οι πολίτες που επιστράτευσαν μεγάλα αποθέματα υπομονής, διαμαρτύρονταν κυρίως για την έλλειψη κατευθύνσεων από τις αρχές αλλά και σήμανσης, ενώ δεν έλειψαν τα παράπονα και για την τροχαία και για το ότι δεν υπήρχε παρουσία της σε όλα τα καίρια σημεία.

Δηλαδή, ότι δεν είχε υπάρξει μέρινα για καθοδήγηση σε πραγματικό χρόνο είτε από ενστόλους, είτε από εθελοντές σχετικά με τις εναλλακτικές διαδρομές που υπήρχαν για να φθάσει κανείς στον προορισμό τους. Λαρισαίοι μάλιστα που επιχείρησαν να προσεγγίσουν τον περιφερειακό της Τρικάλων, αναγκάστηκαν μεταβούν μέσω Νεάπολης και μετά μέσω Καρδίτσας (!) στον προορισμό τους.

Μερικές από τις πλείστες καταγγελίες που έπεσαν ως «βροχή» στο onlarissa.gr, αφορούσαν ασθενείς που δε μπορούσαν να προσεγγίσουν νοσοκομείο της περιοχής, άλλοι που χρειάστηκαν δύο ώρες να προσεγγίσουν από την παλαιά εθνική τη Λάρισα μέσω… Τερψιθέας, ενώ υπήρξε και πολίτης που χρειάστηκε επίσης δύο ώρες από τη Λάρισα για να φθάσει στο Κουλούρι μέσω… Πλατυκάμπου και Ομορφοχωρίου! Άνθρωποι που έπρεπε να προλάβουν πτήσεις, δρομολόγια ή μεροκαματιάρηδες με το ντεπόζιτο στη ρεζέρβα…

Οι καταγγελίες και η αγανάκτηση έχουν λάβει μορφή χιονιστάβαδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τους πολίτες να αναζητούν ευθύνες γι’ αυτό το ατελείωτο χάος. Ευθύνες βέβαια που δε θα αναληφθούν ποτέ κι από κανέναν.

Δείτε μερικές φωτογραφίες από την κατάσταση που επικρατούσε:

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.