Γιαννακίδης: Το ΕΣΠΑ αφήνει σημαντικό αποτύπωμα στις Περιφέρειες

Ενημερωτική εκδήλωση για τις δράσεις και τα έργα του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΥΜΕΠΕΡΑΑ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας διοργανώθηκε από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και την Ειδική Γραμματεία ΕΠΤΑ & ΤΣ .
Η εκδήλωση θα πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Divani Palace. Στην εκδήλωση έγινε συνοπτική παρουσίαση των έργων που υλοποιούνται στην Περιφέρεια με πόρους του ΕΠ, καθώς και συζήτηση με τους συμμετέχοντες. ​

Στην έναρξη της εκδήλωσης απήθυνε χαιρετισμό ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης.«Εστιάζοντας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α: είναι το μεγαλύτερο επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ με πόρους που ανέρχονται στα 5,5 δις ευρώ, και αποτελεί το κύριο μέσο για την επίτευξη των εθνικών στόχων του ΕΣΠΑ 2014-2020 για τους δύο πολύ σημαντικούς τομείς των Μεταφορών και του Περιβάλλοντος. Η δυνατότητα χρηματοδότησης έργων μεγάλης και μικρής κλίμακας στους τομείς αυτούς είναι κρίσιμη για την περίοδο που διανύουμε και έχει ήδη σημαντικό αποτύπωμα σε όλες τις περιφέρειες.
Έργα μεταφορών, ύδρευσης, αποχέτευσης, διαχείρισης απορριμμάτων και αντιπλημμυρικής προστασίας υλοποιούνται ήδη ενώ άμεσα θα αρχίσει η υλοποίηση και έργων ενεργειακής αναβάθμισης δημόσιων κτιρίων (νοσοκομεία και αθλητικά κέντρα)», επεσήμανε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης

Αρκετά από αυτά τα έργα υλοποιούνται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας όπως:
– Ο «Εκσυγχρονισμός της Σηματοδότησης και Τηλεδιοίκησης σε τμήματα του Σιδηροδρομικού Άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Προμαχώνας, ένα έργο που χωροθετείται κατά 17% στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με συνολική δημόσια δαπάνη 83 εκατ. ευρώ.

– Η «Ηλεκτροκίνηση, Σηματοδότηση – Τηλεδιοίκηση, στην Σιδηροδρομική Γραμμή Λάρισα – Βόλος», με συνολική δημόσια δαπάνη 92,5 εκατ. ευρώ.
– Έργα διαχείρισης υγρών αποβλήτων στους Δήμους Μουζακίου, Τυρνάβου, Αλμυρού καθώς και στην περιοχή του Βόλου με συνολική επιλέξιμη δαπάνη 30,1 εκατ. ευρώ
– Η αναβάθμιση δικτύων ύδρευσης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και συγκεκριμένα στους Δήμους Αλμυρού, Τρικκαίων, Τεμπών και στον Νομό Καρδίτσας με συνολική επιλέξιμη δαπάνη 28 εκατ. ευρώ
– Έργα για την αξιοποίηση του τουριστικού κεφαλαίου της περιοχής σε δήμους όπως στον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα, στον Δήμο Ελασσόνας, στον Δήμο Λαρισαίων και στον Δήμο Φαρσάλων.
– Επίσης ολοκληρώνονται σημαντικά έργα διαχείρισης λυμάτων και οικιακών αποβλήτων. Συνολικά 87,5 εκατ. ευρώ έχουν εκχωρηθεί από το πρόγραμμα στην περιφέρεια για τον σκοπό αυτό.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και τοποθετήθηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός καθώς και δήμαρχοι του ν. Λάρισας. Επίσης μίλησε και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ Χρήστος Διονέλης.

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.