Γιατί ο Μητσοτάκης θέλει να πάει στη Λάρισα πριν τις γιορτές

Σε συναγερμό βρίσκονται από χθες Κυριακή τα «γαλάζια» πολιτικά γραφεία στη Λάρισα, μετά τη διαρροή της πληροφορίας πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να βρεθεί πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων στη Θεσσαλική πρωτεύουσα.

«Η βούληση του πρωθυπουργού είναι να βρεθεί στη Λάρισα σίγουρα πριν την εορταστική περίοδο» σημείωνε με νόημα στο onlarissa.gr, πρωτοκλασάτο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή. Και αυτό έχει μία εξαιρετικά εύλογη βάση, για δύο λόγους πέραν του αυτονόητου, της προεκλογικής καμπάνιας: Ο πρώτος είναι να υπάρξει μία άμεση «επικοινωνιακή ρελάνς» στην πρόσφατη επίσκεψη του Κώστα Καραμανλή, η οποία έμοιαζε περισσότερο με… προεκλογική εκδήλωση εσωκομματικών εκλογών, με έναν πρώην πρωθυπουργό να αποθεώνεται από εκατοντάδες υποστηρικτές του, με αφορμή την παρουσίαση ενός βιβλίου.

Ο δεύτερος – και κατά τις συνθήκες σπουδαιότερος – είναι να μη συμπέσει η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με έναν ενδεχόμενο νέο κύκλο αγροτικών κινητοποιήσεων, ο οποίος προεξοφλείται ήδη από τους αγροτοσυνδικαλιστές. Τα προβλήματα εξάλλου στον πρωτογενή τομέα πιέζουν αφόρητα και αγγίζουν το σύνολο του φάσματος της αγροτικής δραστηριότητας. Μόλις την περασμένη εβδομάδα εξάλλου, δεκάδες μηλοπαραγωγοί από την Αγιά κατέβηκαν μήνα Νοέμβριο (πρωτοφανές!) στην Αθήνα διαμαρτυρόμενοι για τις αδιάθετες ποσότητες της σοδειάς τους.

Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
Την ίδια ώρα η ημερομηνία των εκλογών παραμένει γρίφος για δυνατούς λύτες, αν και ο χρόνος που θα στηθούν οι κάλπες στη γειτονική Τουρκία, φαίνεται να περιορίζει τις ημέρες που μπορεί να «κυκλώσει» στο ημερολόγιό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το πιθανότερο σενάριο είναι η τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου – αρχές Απριλίου, καθώς υπάρχει η εύλογη χρονική απόσταση από τις Τουρκικές εκλογές και δεν προκύπτει… μπέρδεμα με την περίοδο του Πάσχα, ενώ μικρότερες πιθανότητες συγκεντρώνει μία περισσότερο πρόωρη ημερομηνία όπως αυτή στις αρχές Φεβρουαρίου. Το τρίτο σενάριο – και το πλέον δυσκολότερο να επαληθευτεί – είναι αυτό να στηθούν κάλπες τέλη Ιουνίου, μετά τις Τουρκικές εκλογές, αλλά και τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Εκ των πραγμάτων οι γιορτές που έχουμε μπροστά μας, θα βρει πολύ ενδιαφερόμενο κόσμο με το ημερολόγιο ανά… χείρας!

Πηγή: onlarissa.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.