Γολγοθάς για τους Λαρισαίους που μετακινούνται με τρένο προς Θεσσαλονίκη για δουλειά: Καθυστερήσεις, αλλαγές δρομολογίων

Από το κακό στο… χειρότερο φαίνεται πως οδεύει η κατάσταση με τον ΟΣΕ στη Λάρισα και την εξυπηρέτηση των μετακινούμενων προς το βορά, ειδικά των πολιτών που εργάζονται καθημερινά μακριά από το σπίτι τους.

Σύμφωνα με νέα καταγγελία, το πρόβλημα με τις πεπαλαιωμένες και υποδεέστερης ποιότητας αμαξοστοιχίες που ήρθαν να αντικαταστήσουν τον κατά τα λοιπά… «προαστιακό» έχει επιδεινωθεί με δύο ακόμη παράγοντες: Συνεχείς καθυστερήσεις στα δρομολόγια, αλλά και ματαιώσεις δρομολογίων, με συνέπεια την τεράστια ταλαιπωρία των πολιτών.

Διαβάστε μία ενδεικτική καταγγελία: «Καλησπέρα σας, θα ήθελα εκ μέρους των εργαζομένων που μετακινούμαστε από Λάρισα προς Λεπτοκαρυά κ αντιστρόφως να καταγγείλω τον ΟΣΕ. Πολλοί από εμάς χάσαμε τα λεφτά μας σε μηνιαία κάρτα το Νοέμβριο που κλείσανε τα σχολεία και σταματήσαμε να ταξιδεύουμε. Την προηγούμενη εβδομάδα το δρομολόγιο που κάναμε το πρωί καταργήθηκε με αποτέλεσμα να χαθούν μεροκάματα.

Σήμερα το πρωί φύγαμε με μια ώρα καθυστέρηση περιμένοντας το τρένο σε θερμοκρασία κάτω απ’ το μηδέν. Στην επιστροφή μας αφού δεν υπάρχει δρομολόγιο την ώρα που φεύγαμε κ έχει 1.30 ώρα αργότερα. Περιμέναμε στο σταθμό περίπου 2 ώρες πάλι σε χαμηλές θερμοκρασίες λόγω καθυστέρησης του τρένου. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιος να μας ενημερώσει καθώς ο σταθμός στη Λεπτοκαρυά είναι κλειστός. Περιμένεις όσο χρειαστεί και Άγιος ο Θεός και στους μεγάλους σταθμούς που πήραμε τηλέφωνο οι υπάλληλοι μας απάντησαν με εκνευρισμό. Δε λειτουργεί τίποτε σωστά με αποτέλεσμα να έχουμε και θέματα στις δουλειές μας. Αμαξοστοιχίες του προαστιακού δεν υπάρχουν να καλύψουν τα δρομολόγια γιατί τα στείλανε όλα κάτω Αθήνα για λίγο αλλά τελικά μείνανε μόνιμα απ’ οτι φαίνεται. Εμείς όμως πληρώνουμε εισιτήριο για προαστιακό και ταξιδεύουμε με κάτι τρένα πιο παλιά που αλλάζουν τη μηχανή πίσω μπρος που κοστίζουν λιγότερο.

Κάποιος πρέπει να νοιαστεί όμως και για εμάς που εργαζόμαστε μακριά απ’ το σπίτι μας και για εργαζόμενους που συνεχίζουν το ταξίδι και σε πιο μακρινές περιοχές… Ευχαριστώ πολύ.”

Οι καταγγελίες πλέον γίνονται σε καθημερινή βάση αλλά φαίνεται πως δεν ιδρώνει κανενός το αυτό στη διοίκηση του ΟΣΕ…

Πηγή: onlarissa.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.