Γονείς Χρύσας, Θώμης και Αναστασίας- «Ο Κώστας Σκρέκας μας εξαπάτησε, μας διέλυσε…» (βίντεο)

Εκτός από το ακροατήριο εντός της Βουλής, έξω από αυτή, κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας, ένας ολόκληρος λαός παρακολουθούσε προσεκτικά τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών αλλά και των βουλευτών.

Ανάμεσά τους, οι γονείς των 57 αδικοχαμένων ανθρώπων στα Τέμπη, οικογένειες που άδειασαν τα σπίτια και οι ζωές τους χάνοντας σε μια στιγμή τα παιδιά τους περιμένοντας εδώ και πάνω από ένα χρόνο δικαιοσύνη.

Η παρουσία του Τρικαλινού υπουργού Κώστα Σκρέκα στο βήμα της Βουλής και όσα ανέφερε από εκεί στην ομιλία του στηρίζοντας και συμμετέχοντας στο τείχος προστασίας του Κώστα Αχ. Καραμανλή και της εικόνας του Πρωθυπουργού, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση τόσο του Νίκου όσο και του Δημήτρη Πλακιά, των ανθρώπων που θρηνούν τρία παιδιά τους, τη Χρύσα, τη Θώμη και την Αναστασία. Οι μύδροι κατά του Τρικαλινού Υπουργού, που λίγες ημέρες πριν, στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στα Τρίκαλα, τους αγκάλιαζε αφορούσαν όπως τόνισαν αυτό ακριβώς. «Στην 25η Μαρτίου στην παρέλαση, ήρθε ο Σκρέκας, αγκάλιασε τη μάνα με 10 κάμερες. Δεν σεβάστηκε τον πόνο μας….Στη Βουλή, μίλησε για 7 ανθρώπινα λάθη…το 8ο ανθρώπινο λάθος θα είμαι εγώ αν έρθει στην Καλαμπάκα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νίκος Πλακιάς σε τηλεοπτική συνέντευξη στο ForMedia TV.

Το χειροκρότημα στον Κώστα Αχ. Καραμανλή, ήταν ακόμη ένα σημείο που κατά τον κ. Πλακιά συνιστά «ύβρη». «Το χειροκρότημα είναι ύβρις προς τους 57 νεκρούς. Όσοι σηκώθηκαν από σήμερα είναι απέναντί μου. Όπως ο Σκρέκας. Ήταν τεράστια ύβρις για εμάς και τους νεκρούς».

Και ο αδερφός του Νίκου Πλακιά, Δημήτρης, σε ανάρτησή του μιλάει για τον Τρικαλινό Υπουργό λέγοντας πως «εκμεταλλεύτηκε τον πόνο τους».

«Το λάθος είναι λάθος ,και εμείς την Δευτέρα κάναμε ένα λάθος , που δώσαμε το χέρι μας σε ένα πολιτικό άνθρωπο που σκοπό είχε μόνο την εκμετάλλευση του πόνου, καθώς εμείς νομίζαμε ότι μέσα σε αυτό ολο το μαύρο , τούνελ που ζούμε υπήρχε λίγο φως, αλλά όταν ο εργοδότης (Μητσοτάκης ) τους τράβηξε το αυτί σαν καλοί στρατιώτες ξέχασαν τον λόγο που μας έδωσε ότι είναι μαζί μας ,πλέον από σήμερα και οι 158, είναι εχθροί μας , πέσανε οι μάσκες για όλους ,για μια καρέκλα και ένα τίτλο .Ενα συγνώμη στον Στρατιωτικό για την συμπεριφορά μου στην παρέλαση στον άνθρωπο ,όχι στην ηγεσία του στρατού (γιατί εκείνο το βράδυ που δολοφόνησαν τα παιδιά μας δεν τήρησαν το πρωτόκολλο ) τι εννοώ ,τον πιο απλό αξιωματικό και να ρωτήσετε , θα σας πει , ότι ποτέ σε τέτοια εγκλήματα δεν πειράζεται ο χώρος , Για την πυροσβεστική θα μάθετε την Τρίτη με τις καταγγελίες και τις μηνύσεις που θα γίνουν , στον ανακριτή !!!».

 

Οι μέρες ακολουθούν εξίσου πυκνές όσον αφορά την υπόθεση Τεμπών. Πέρα από τις αποκαλύψεις που δεν σταματούν, και ο δρόμος της Δικαιοσύνης δεν έχει τελειώσει. Όπως ανέφεραν και οι δύο γονείς, από εβδομάδα θα κατατεθούν μηνύσεις κατά υψηλών στελεχών των σωμάτων ασφαλείας.

 Πηγή: https://www.trikalanews.gr/
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.