Γουργουλιάνης: Αυτό που θα κάνουμε είναι να ζήσουμε με τον ιό για τους επόμενους χειμώνες

Την άποψη ότι η επόμενη φάση της πανδημίας στη χώρα μας θα κινηθεί μέσα στο πλαίσιο της παραδοχής ότι έχουμε αποφασίσει ότι ο κορωνοϊός δεν εκριζώνεται και ότι πρέπει να ζήσουμε με αυτόν για τους επόμενους χειμώνες, εξέφρασε ο Λαρισαίος καθηγητής Πνευμονολογίας Κωνσταντίνος Γουργουλίανης.

Μιλώντας στο open, ο κ. Γουργουλιάνης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «Βρισκόμαστε μία φάση στην πατρίδα μας, στην Αμερική και στην Ευρώπη που νομίζω ότι έχουμε αποφασίσει ότι δεν εκριζώνεται ο ιός και θα ζήσουμε με αυτόν.

Αυτό το σενάριο της εκρίζωσης το εφάρμοσαν στην Αυστραλία, στη Νέα Ζηλανδία, στην Κίνα χωρίς καμία επιτυχία. Δε μπορεί να εκριζωθεί ο ιός, έχει γίνει πολύ περισσότερο μεταδοτικός κι επομένως υπάρχει ανάμεσά μας.

Άρα τι κάνουμε τώρα; Έχουμε έναν ιό που για να μεταδίδεται βρίσκεται στο ανώτερο αναπνευστικό, δε κάνει συχνά πνευμονίες, έχουμε τα εμβόλια – μπορεί να έχουμε και στοχευμένα εμβόλια του χρόνου – έχουμε και φάρμακα. Άρα το να ελπίζουμε ότι το επόμενο διάστημα ο ιός θα εκριζωθεί είναι χωρίς αντικείμενο. Αυτό που θα κάνουμε είναι να ζήσουμε με τον ιό για τους επόμενους χειμώνες.

Αυτό δηλαδή που συζητάμε είναι η είσοδος στην ενδημική φάση της νόσου…»

Πηγή: onlarissa.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.