Γραβάνης: Τέλος του έτους θα ξέρουμε για εμβολιασμό μαθητών δημοτικού κατά Covid

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης Αχιλλέας Γραβάνης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι», επανέλαβε για άλλη μια φορά την αναγκαιότητα εμβολιασμού για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Όπως είπε σε έρευνα που διεξήχθη στο Ηνωμένο Βασίλειο και με στοιχεία από τον περασμένο Ιανουάριο μέχρι τον Ιούλιο του 2021, σε 51.400 θανάτους από covid 19, μόνο το 1,2% αφορούσε εμβολιασμένους δηλαδή 640.

Όσον αφορά την 3η δόση σύμφωνα με έρευνα που έγινε το Ισραήλ, 12 ημέρες μετα την χορήγηση της, ελαττώνει κατά 11,4 φορές την πιθανότητα λοιμωξης και κατά 10,4 φορές την πιθανότητα βαριάς νόσησης από κορωνοϊό.

Ο κ. Γραβάνης έιπε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα ξέρουμε αν ο εμβολιασμός κατά της covid θα επεκταθεί και στα παιδιά του δημοτικού.

Μάλιστα ο κ. Γραβάνης τάχθηκε υπέρ της επέκατασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες, όπως στους εκπαιδευτικούς στους οδηγούς ταξί και τους οδηγούς λεωφορείων, αλλά αν υπάρξει έξαρση της πανδημία όπως είπε θα πρέπει να συζητηθεί και για τους μαθητές.

Αναφορικά με την 3η δόση εμβολίου είπε ότι αυτή αφορά αρχικά τους ανασοκατασταλμένους, τους υπερήλικες και τους υγειονομικούς, ενώ ανάλογα με τα δεδομένα των ερευνών σε Ισραήλ και Αμερική, θα αποφασιστεί τι θα γίνει με τους άλλους.

Όπως είπε άλλωστε προς το τέλος του έτους θα έχουμε δοκιμές σε πολυδύναμα εμβόλια και ίσως τέτοια εποχή του χρόνου, θα εμβολιαζόμαστε για γρίπη και κορωνοϊό, ταυτόχρονα με αυτά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.