Η αναφορά Τσιόδρα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Ο εκπρόσωπος του υπ. Υγείας λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα αναφέρθηκε στη σημερινή ενημέρωση στην συμβολή και τον ρόλο του καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Χρήστου Χατζηχριστοδούλου με αφορμή την καραντίνα στο πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος” όπου πλέον έχουν ανακοινωθεί 119 κρούσματα από τον ιό.

«Στην πατρίδα μας έχουμε την τύχη να έχουμε μια έδρα πανεπιστημίου στην Θεσσαλία η οποία ασχολείται και συντονίζει ειδικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα που αφορά τα πλοία. Ο καθηγητής ο κ. Χατζηχριστοδούλου είναι μέλος και της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, ήταν σήμερα στην Αθήνα και συνεργάστηκε στενά με τον υπουργό, στην διερεύνηση του πλοίου που είναι σε καραντίνα. Ξέρετε όλοι για το Diamond Princess. Δεν έχετε ακούσει για ένα πλοίο που αυτή τη στιγμή είναι έξω από τη Φλόριντα και έχει παρόμοια θέματα. Τα πλοία αυτά επωάζουν την νόσο. Απαιτούνται άμεσα μέτρα», ανέφερε ο κ. Τσιόδρας.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Χατζηχριστοδούλου είναι από τους κορυφαίους επιστήμονες σε ευρωπαϊκό επίπεδο και όχι μόνο. Είναι ο άνθρωπος που έχει καταρτίσει στην Ευρώπη τα πρωτόκολλα για τις καραντίνες σε πλοία και αεροπλάνα. Στη σημερινή κατάσταση με το πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος” η συμβολή του και οι οδηγίες είναι καθοριστικές για την διαχείριση της καραντίνας.

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.