Η Ιωάννα δεν ξέχασε ποτέ την Δανάη από τη Λάρισα – Τα συγκινητικά λόγια της για την 16χρονη που της έδωσε δύναμη

Συγκλόνισε με τον λόγο της και την στάση της στην συνέντευξη που έδωσε η Ιωάννα Παλιοσπύρου στην Κατερίνα Καινούργιου λίγες μέρες μετά το ξεκίνημα της δίκης για την φρικιαστική επίθεση με βιτριόλι που δέχτηκε από την 37χρονη.

Η Ιωάννα μίλησε μεταξύ άλλων για την αμέριστη συμπαράσταση και την απεριόριστη αγάπη που λαμβάνει από τον κόσμο ο οποίος της δίνει την δύναμη να συνεχίζει τον αγώνα της για να σταθεί στα πόδια της.

Ειδική αναφορά έκανε στην 16χρονη Λαρισαία Δανάη η οποία από τις πρώτες δύσκολες ημέρες που πέρασε στο νοσοκομείο της είχε στείλει μια ζωγραφιά και λόγια αγάπης και στήριξης. Μια πράξη που την είχε συγκινήσει ιδιαίτερα και την κρατάει μέσα της σαν φυλακτό, σαν μοχλό δύναμης για να συνεχίσει.

Μια κοπέλα κοιτάζει την αντανάκλασή της στον καθρέφτη, αλλά αντί για σημάδια μιας βίαιης επίθεσης, βλέπει τον εσωτερικό της κόσμο που παραμένει υπέροχος. Όπως τα λουλούδια που συμβολικά είναι όσα και τα χρόνια της ζωής της, η νεαρή γυναίκα δεν είναι άλλη από την άτυχη Ιωάννα που προσπαθεί να σταθεί ξανά στα πόδια της, μετά την επίθεση με βιτριόλι που δέχτηκε στην Καλλιθέα. Ο πίνακας είναι της 16χρονης Λαρισαίας Δανάης που συγκλονισμένη τότε –έναν χρόνο πριν- από την φριχτή περιπέτεια της Ιωάννας αποφάσισε να αποτυπώσει σε ένα κομμάτι καμβά τα συναισθήματά της για να της δώσει κουράγιο.

«Ήθελα να κάνω κάτι για να της δώσω δύναμη, γιατί για μένα όταν κάτι που κάνουμε καθημερινά με ευκολία δίνει πολύ μεγάλη δύναμη σε κάποιον που η καθημερινότητά του είναι δύσκολη, είναι μεγάλο επίτευγμα», είχε πει η Δανάη. «Ως ιδέα ξεκίνησε από την ημέρα που έγινε η επίθεση και ξαφνικά μου ήρθε στο μυαλό. Έψαξα τα νοήματα για διάφορα λουλούδια, βρήκα αυτά που μου άρεσαν και ταίριαζαν στην Ιωάννα». Νιώθω «τεράστια τιμή, γιατί νιώθω ότι ο πίνακας της έχει δώσει δύναμη, τη βοήθησε και αυτός ήταν και ο αρχικός σκοπός μου», είχε επισημάνει η 16χρονη Λαρισαία.

Η Ιωάννα δεν την ξέχασε πότε και μιλώντας στην πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη ανέφερε για την Δανάη: «Αυτό που σκέφτομαι πάντα στο νοσοκομείο είναι το δώρο που μου είχε στείλει η έφηβη, η 16χρονη Δανάη από τη Λάρισα που μου είχε φτιάξει τον πίνακα με τα λουλούδια και όταν μου τον έφερε η μητέρα μου στο νοσοκομείο είχα συγκινηθεί πάρα πολύ. Όλη αυτή την περίοδο ο κόσμος με προσεγγίζει, με σκέφτεται, το εισπράττω αυτό, προσπαθώ και εγώ να επικοινωνώ γιατί παίρνω πραγματικά πολύ δύναμη από αυτή την αγάπη και μου δίνει κουράγιο να σταθώ στα πόδια μου και να έχω δυνάμεις για να το πολεμήσω, να το προσπαθήσω και να τα καταφέρω στο τέλος γιατί αυτή η συμπαράσταση με κάνει να μην φοβάμαι».

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: onlarissa.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.