Η ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού είναι γεμάτη τον τελευταίο 1,5 μήνα…

Με ιδιαίτερη ένταση εκδηλώνεται το 4ο πανδημικό κύμα στη χώρα μας, σφυροκοπώντας πιο έντονα την περιφέρεια, όπου η εμβολιαστική κάλυψη παραμένει χαμηλή.

Ειδικότερα στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία, τα νοσοκομεία αγγίζουν τα όριά τους. Μεγάλη είναι η ανησυχία των επιστημόνων για τους υψηλούς αριθμούς θανάτων και διασωληνωμένων, με τις προβλέψεις για την κορύφωση της νόσου το προσεχές διάστημα να είναι δυσοίωνες.

Συγκλονιστικές ήταν οι δηλώσεις του νοσηλευτή της ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Κώστα Νιανιόπουλου στην εκπομπή «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο». «Η ΜΕΘ Covid του Πανεπιστημιακού τον τελευταίο 1,5 μήνα είναι μονίμως στο 100%. Τώρα αν αδειάζει ένα κρεβάτι αν θα γεμίσει σε μισή ώρα, σε μια ώρα ή σε τρεις ώρες δεν έχει σημασία, αλλά μονίμως δεν έχουμε κρεβάτια».

Ακόμα ανέφερε ότι «εγώ είμαι 21 χρόνια στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού, είμαι από την αρχή της ΜΕΘ Covid εδώ και δύο χρόνια σχεδόν. Το χαρακτηριστικότερο όλων, αυτό που δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ κι ελπίζω να μην το ξαναδούμε είναι ότι ξεκληρίζονται οικογένειες, ο ένας δίπλα από τον άλλον. Είχες τροχαία μαζικά και πάλι δεν υπήρχε αυτό το πράγμα. Είναι απογοητευτικό ο κόσμος πεθαίνει ο ένας δίπλα από τον άλλο, ανδρόγυνα, γονείς με παιδιά… πραγματικά πιάνεται η ψυχή σου. Δεν μπορείς να το περιγράψεις, δεν περιγράφεται».

Aπό την πλευρά του μιλώντας στην ίδια εκπομπή ο καθηγητής Πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η αντιμετώπιση της πανδημίας πρέπει να γίνει προληπτικά δηλαδή να φροντίσουμε να αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη σε αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί ενώ επισήμανε ότι μέχρι να συμβεί αυτό «πρέπει επειγόντως οι ήδη εμβολιασμένοι να κάνουν άμεσα την τρίτη δόση καθώς θα αυξήσει φοβερά την προστασία τους και θα πετύχει δυο στόχους τη μείωση της μετάδοσης στην κοινότητα αλλά και την πίεση στα νοσοκομεία στο μικρό ποσοστό που οι εμβολιασμένοι το προκαλούν. Επίσης, θα αυξήσει τρομερά την εμπιστοσύνη των ανθρώπων στο εμβόλιο γιατί πλέον δεν θα βλέπουμε εμβολιασμένους να είναι στα νοσοκομεία ή θα βλέπουμε ελάχιστους να είναι στις εντατικές. Θα είναι πλέον τόσο μικρό το νούμερο που ο άλλος θα κατανοεί πολύ εύκολα ότι δεν κινδυνεύει ουσιαστικά αν είναι πραγματικά εμβολιασμένος».

Πηγή: ertnews.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.