Η περιοχή της Θεσσαλίας που θυμίζει αμερικάνικο νότο (βίντεο)

Ένα από τα πιο όμορφα μέρη του νομού Λάρισας που δυστυχώς δεν είναι γνωστό σε πολλούς Λαρισαίους και θυμίζει αμερικάνικο νότο.

Πρόκειται για το δέλτα του Πηνειού ποταμού στον δήμο Τεμπών στην περιοχή των Μεσαγγάλων, κάτω από τον Όλυμπο. Έναν παραδεισένιας ομορφιάς υδροβιότοπο τον οποίο αξιοποιούν και απολαμβάνουν τα 160 μέλη του συλλόγου των ερασιτεχνών ψαράδων.

Η εκπομπή του Νίκου Μάνεση και η ρεπόρτερ του Alpha, Μαριλένα Μπάμπου μας ξενάγησαν στην περιοχή όπου ζουν 226 διαφορετικά είδη πουλιών, ενώ η ποικιλία ψαριών είναι επίσης μεγάλη.

Δίπλα από τα γνωστά μας Μεσάγγαλα, υπάρχει δε μια παραλία την οποία ουσιαστικά οι ίδιοι οι ψαράδες την διαμόρφωσαν καθώς ήταν ένας βάλτος. Από εκεί ξεκινούν με τις βάρκες τους για να ψαρέψουν. Μάλιστα έρχονται αλιείς ακόμη και από περιοχές εκτός Θεσσαλίας.

Εκεί υπάρχουν και δύο νησάκια, ή αν προτιμάτε ξέρες, καταμεσής του ποταμού όπου επίσης οι ψαράδες τα προσεγγίζουν για να ασκήσουν το χόμπι τους.

Η περιοχή βρίσκεται μόλις 40 χιλιόμετρα από τη Λάρισα και στα πλάνα των επαγγελματιών σε συνεργασία με τους αλιείς είναι να την αξιοποιήσουν και τουριστικά διοργανώνοντας βόλτες με τα σκάφη για τους επισκέπτες και τους παραθεριστές.

Στα θετικά επίσης της περιοχής ότι η συγκεκριμένη παραλία της Γλίστρας έχει θεραπευτικές ιδιότητες, καθώς η αμμουδιά της περιέχει μέταλλα και βοηθάει σε ασθένειες των αρθρώσεων.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ερασιτέχνες ψαράδες συχνά πυκνά προσφέρουν ψάρια σε άπορες οικογένειες.

Δείτε φωτογραφίες:

                                  

Δείτε βίντεο: 



Πηγή: onlarissa.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.