Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας: Οι γιατροί δεν αξίζουν απαξιωτικές συμπεριφορές

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι «με αφορμή τη δήλωση γνωστού δημοσιογράφου, που έκανε σε εκπομπή του, κατά των γιατρών που μάχονται σε όλα τα επίπεδα την πανδημία της covid-19, εκφράζει την αγανάκτηση των μελών του αλλά και την απογοήτευσή τους απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές.

Όλοι οι γιατροί, τόσο στην ΠΦΥ όσο και στα νοσοκομεία και ιδιαίτερα στις ΜΕΘ με το υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό δίνουν τη υπέρτατη των μαχών και σώζουν τις ζωές συμπολιτών μας από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα και δεν αξίζουν δηλώσεις του τύπου: «Δεν θα κρατάμε κλειστή την αγορά επειδή εσείς (Σ.Σ. οι γιατροί) θέλετε να είστε σίγουροι κι ωραίοι κι αραχτοί», απευθυνόμενος κατά την συζήτηση σε συνάδελφο Δ/ντή ΜΕΘ, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ.

Οι άστοχες, ατυχείς, και εσκεμμένες μερικές φορές δηλώσεις αυτού του τύπου δυναμιτίζουν τις σχέσεις πολιτών και γιατρών, σε βάρος πάντα της περίθαλψης.

Με αυτή την ευκαιρία υπενθυμίζουμε πως η Ελβετία, μια χώρα που κατά τη διάρκεια της πανδημίας δεν εφάρμοσε σκληρά περιοριστικά μέτρα, παρόλο που οι τελευταίοι επιδημιολογικοί δείκτες της ήταν σχετικά βελτιωμένοι, έκλεισε προχθές Δευτέρα τα καταστήματα φοβούμενη μεγάλη διασπορά από τα 390 κρούσματα του μεταλλαγμένου ιού.

Γνωρίζουμε όλοι μας ότι η αντιμετώπιση της πανδημίας έχει πολύ βαριές κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις, πολλές φορές δυσβάστακτες για τους συμπολίτες μας, οι οποίες όμως μετρώνται με ευρώ. Από την άλλη μεριά όμως η διασφάλιση της δημόσια υγείας μετριέται σε ζωές.

Καλούμε τον ΠΙΣ, την ΟΕΝΓΕ και τους Ιατρικούς Συλλόγους της Χώρας να περιφρουρήσουν την αξιοπρέπεια των γιατρών σε παρόμοιες περιπτώσεις. Καλούμε επίσης κάθε δημόσιο πρόσωπο να αποφεύγει ακραίες τοποθετήσεις που μόνο κακό μπορούν να κάνουν σε όλους μας».

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.