Ιατρικός Σύλλογος – ΣΘΕΒ: Πλήρης αδιαφορία στη Λάρισα για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού

Σε κοινή παρέμβαση που υπογράφουν ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος και ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ Αχιλλέας Νταβέλης καταγράφουν την αγωνία των φορέων που εκπροσωπούν, καθώς διαπιστώνουν «πλήρη αδιαφορία των ελεγκτικών οργάνων και των πολιτών σε ότι αφορά την τήρηση μέτρων αποτροπής της διάδοσης του κορωνοϊού».

Αναλυτικά, στην παρέμβασή τους που απευθύνεται στους πολίτες επισημαίνουν τα εξής

«Αγαπητοί συμπολίτες,

Μετά το δίμηνο περίπου εγκλεισμό της ελληνικής κοινωνίας με στόχο την αναχαίτιση της παγκόσμιας επέλασης του φονικού covid-19 στη χώρα μας, με αισθήματα υπερηφάνειας και εθνικής ανάταξης υποδεχθήκαμε το γνωστό υγειονομικό success story της Ελλάδας και την αναγνώριση των υπολοίπων κρατών, για την εξαιρετική διαχείριση της πολιτείας και για την υπεύθυνη ανταπόκριση της κοινωνίας.

Αποτελεί κοινό μυστικό ότι κανένας λαός και καμία οικονομία δεν μπορεί και δεν πρέπει να λειτουργεί με αναγκαστικές μεν περιοριστικές δε πράξεις.

Και επειδή οι ατομικές μας ελευθερίες και η κανονική ροή της οικονομίας είναι υπέρτατες και αδιαπραγμάτευτες αξίες για την επιβίωση μας, αυτονόητα προκύπτει ότι το όποιο πισωγύρισμα σε προγενέστερες αναγκαστικές συνθήκες, θα ήταν καταστροφικό.

Γι’ αυτό και οι καθημερινές μας συνήθειες θα καθορίζουν πλέον με απόλυτο τρόπο την επόμενη αισιόδοξη ή απαισιόδοξη ημέρα.

-Με αγωνία καταγράφουμε ως συναρμόδιοι θεσμικοί φορείς στη πόλη μας τη Λάρισα, ότι τις τελευταίες εβδομάδες δεν υπάρχει απλώς χαλάρωση των μέτρων αποτροπής της διάδοσης του ιού, αλλά πλήρης αδιαφορία των ελεγκτικών οργάνων και πολιτών!

Σε όλους τους κλειστούς χώρους όπου συγκεκριμένα μέτρα επιβάλλονται ή συνίστανται, οι συμπολίτες μας αντιδρούν σαν να μην άκουσαν ή δεν βίωσαν ποτέ τη λέξη «κορωνοιός» και τις δραματικές επιπτώσεις που αυτός επιφέρει.

Αγαπητοί συμπολίτες,

Η μάχη κατά του αόρατου εχθρού που παραμένει ενεργός στη κοινότητα, δεν κερδίζεται ούτε με Αφορισμούς ούτε με Ευχολόγια.

Συνιστούμε υπευθυνότητα, επαγρύπνηση και σεβασμό τόσο στην υγεία μας όσο και στην υγεία των άλλων.

Οι ευθύνες μας ατομικές και συλλογικές είναι τεράστιες και οι εικόνες που εισπράττουμε καθημερινά δυσάρεστες.

Οι αναγκαίες αποστάσεις, οι κανόνες υγιεινής (πλύσιμο χεριών – αντισηπτικά), οι μάσκες προσώπου όπου αυτές επιβάλλονται, είναι τα προσωρινά μας όπλα μέχρι οι γνωστοί ήρωες της υγείας και σύσσωμη η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, να μας δώσουν όποτε χρειαστεί τη σωτήρια φροντίδα, τα ασφαλή φάρμακα και τάχιστα το πολυπόθητο εμβόλιο.

Μέχρι τότε δεν υπάρχουν άλλες δικαιολογίες.

Διότι όλοι πλέον πάθαμε και μάθαμε.

Ότι καλό ή κακό συμβαίνει στη πόλη μας είναι δικό μας επίτευγμα και η Λάρισα οφείλει όπως είθισται να διακρίνεται για τις θετικές και μόνο επιδόσεις της.

Ποτέ δεν είναι αργά για υπεύθυνη στάση.

Ας ξεκινήσουμε από σήμερα αυτό που δεν κάναμε εχτές.

Κάθε ημέρα ευθύνης είναι νικηφόρα μάχη κατά του εχθρού.

Κάθε ημέρα ανεύθυνης χαλάρωσης είναι ήττα και οπισθοδρόμηση.

Η έκβαση του πολέμου θα κριθεί από το θετικό μας ισοζύγιο:
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ
ΘΩΡΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΚΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΑΔΡΑΝΟΠΟΙΟΥΜΕ ΜΕ ΑΠΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΝ ΙΟ

Ο κορωνοιός δεν μπορεί να διαδοθεί όσο εμείς δεν του το επιτρέπουμε».

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.