«Ιός» ξενοίκιαστων καταστημάτων σε κεντρικούς δρόμους της Λάρισας

Αγνώριστοι, σε σχέση με όσα είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια, εμφανίζονται μεγάλοι δρόμοι της Λάρισας. Τόσο επί της οδού Παναγούλη όσο και επί της οδού Παπαναστασίου, δύο κεντρικές αρτηρίες της πόλης, εμφανίζονται τους τελευταίους μήνες δεκάδες «ενοικιαστήρια».

Έμπειροι έμποροι εξηγούν στο Larissanet.gr πως τρεις είναι οι βασικοί λόγοι για τους οποίους αντικρίζουμε τέτοιες εικόνες σε πολλά σημεία στο κέντρο της πόλης και όχι μόνο στους συγκεκριμένους δρόμους. Εικόνες που όπως αναφέρουν θα πρέπει να τις συνηθίσουμε στην παρούσα φάση, καθώς άγνωστο παραμένει αν, πότε και πως θα βγούμε από αυτό το «τούνελ» στο οποίο έχουμε οδηγηθεί.

«Ο ένας αρχικός λόγος είναι η μεγάλη οικονομική κρίση στην οποία είχαμε περιέλθει τα τελευταία χρόνια» διευκρινίζοντας πως τα σημάδια ήταν ακόμα εμφανή σε κάποιες περιπτώσεις.

«Οι άλλοι δύο είναι ο κορωνοϊός που έφερε την έξαρση της χρήσης του ηλεκτρονικού εμπορίου» και εξηγούν πως η απώλεια εσόδων από τα φυσικά καταστήματα σε συνδυασμό με το πλήγμα από το ηλεκτρονικό εμπόριο κυρίως από το εξωτερικό ήταν μεγάλη.Οι παραπάνω λόγοι, σε συνάρτηση με τα συνεχόμενα μέτρα της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορονοϊού, έκαναν αρκετούς μικροκαταστηματάρχες να οδηγηθούν σε ένα αναπόφευκτο αποτέλεσμα. Στο λουκέτο…

Έκλεισαν τα καταστήματά τους περιμένοντας να δούνε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση σε πρώτη φάση.

Μεγάλο ρόλο βέβαια σ’ αυτό πρόκειται να παίξει και το ηλεκτρονικό εμπόριο το οποίο για το 2020 παρουσίασε αύξηση περίπου 35% σε σχέση με το 2019. Αυτό ανέφερε ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιος Δουκίδης σε πρόσφατη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), με θέμα τις εξελίξεις στην αγορά λόγω της πανδημίας και το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το ηλεκτρονικό εμπόριο στα προβλήματα που έχουν προκύψει.

«Υπάρχει ενδιαφέρον από εταιρείες για την επαρχία, αλλά κυρίως προς το παρόν, ψάχνουν για χώρους που μπορούν να τους χρησιμοποιήσουν ως αποθήκες και γραφεία για να αναπτύξουν το ηλεκτρονικό τους εμπόριο σε όλη την Ελλάδα» εξηγεί στο Larissanet.gr άνθρωπος από το χώρο του Real Estate.

Όλοι ωστόσο είναι επιφυλακτικοί γιατί γνωρίζουν πως η κατάσταση είναι δύσκολη.

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.