Καλαμπακιώτης ο κυβερνήτης της κανονιοφόρου στο επεισόδιο των Ιμίων

Ο Γιώργος Λαϊάκης, εκ της Τζούρτζιας Ασπροποτάμου, ήταν ο κυβερνήτης της κανονιοφόρου που ενεπλάκη σε θερμό επεισόδιο στα Ίμια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μεταδίδει το protothema.gr μια τουρκική ακτοφυλακίδα που κινούνταν εντός ελληνικών χωρικών υδάτων συγκρούστηκε με την κανονιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού «Νικηφόρος» η οποία έκανε προγραμματισμένη περιπολία στην περιοχή και προσέγγισε στα Ίμια ακολουθώντας το περιπολικό του τουρκικού πολεμικού ναυτικού «Köyceğiz». Όταν το ανθυποβρυχιακό περιπολικό του τουρκικού πολεμικού ναυτικού «Köyceğiz» προσέγγισε τα Ίμια, η κανονιοφόρος «Νικηφόρος» ακολούθησε το τουρκικό πλοίο. Τότε όμως εμφανίστηκε ακόμη ένα σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής το οποίο έκανε ελιγμούς γύρω από την ελληνική κανονιοφόρο και σε μικρή απόσταση, περίπου 1-1,5 μίλι από τα Ίμια. Ενώ έκανε μανούβρες γύρω από την κανονιοφόρο, η τουρκική ακτοφυλακίδα έπεσε πάνω στο ελληνικό πολεμικό πλοίο.

Το τουρκικό περιπολικό «Köyceğiz» ακούμπησε την κανονιοφόρο «Νικηφόρος» στην αριστερή πλευρά. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ελληνικό πολεμικό δεν έχει υποστεί βλάβη ή άλλες αβαρείες και ούτε έχουν σημειωθεί τραυματισμοί.

Οι πληροφορίες του trikalavoice.gr αναφέρουν ότι κυβερνήτης του ελληνικού σκάφους ήταν ο Γιώργος Λαϊάκης, εκ της Τζούρτζιας Ασπροποτάμου, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμπάκα. Θεωρείται εκ των πλέον έμπειρων και ανερχόμενων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού.

Πηγή: trikalavoice.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.