Καλογιάννης :«Ελπιδοφόρα η διαδικασία του αναπτυξιακού συνεδρίου της Θεσσαλίας»

Ως «ελπιδοφόρα διαδικασία» χαρακτήρισε το 4ο αναπτυξιακό συνέδριο της Θεσσαλίας, ο δήμαρχος της Λάρισας, Απόστολος Καλογιάννης, κατά την διάρκεια του χαιρετισμού του στο συνέδριο.

Ο κ. Καλογιάννης τόνισε ότι το συνέδριο που πραγματοποιείται στη Λάρισα, λαμβάνει χώρα «σε μια καίρια και θετική συγκυρία, κατά την οποία όλοι μαζί μπορούμε να διαμορφώσουμε το όραμά μας και το σχέδιο για την μεταμνημονιακή Ελλάδα».

Μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος της Λάρισας σημείωσε πως η πόλη του είναι μια «Ανοικτή Πόλη», τόσο γεωγραφικά, όσο και λειτουργικά», σημειώνοντας πως η πόλη «είναι ανοικτή σε νέες ιδέες, ανοικτή στον πολιτισμό και τον τουρισμό, ανοικτή σε επενδύσεις και σε ειδικά γεγονότα».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Καλογιάννης, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σημείωσε πως υπάρχουν κάποια ζητήματα που πρέπει να ειπωθούν για την πόλη.

Πρώτο θέμα στο οποίο αναφέρθηκε ο δήμαρχος, ήταν η υπόθεση της παραχώρησης και αξιοποίησης στρατιωτικών εκτάσεων στη Λάρισα (το στρατόπεδο Τζήμα, τμήμα του στρατοπέδου Μπουγά), «στην βάση μιας αμοιβαίας επωφελούς συμφωνίας ανάμεσα στον δήμο μας και στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας», σημειώνοντας πως «ήρθε η στιγμή της δικαίωσης και της απόδοσης στην τοπική κοινωνία, σημαντικών κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων».

Επίσης, ο δήμαρχος Λαρισαίων είπε πως ο δήμος είναι έτοιμος να στηρίξει πρωτοβουλίες που θα αφορούν στο μέλλον της Αβερωφείου Γεωργικής Σχολής.

Ο κ. Καλογιάννης αναφέρθηκε στις συζητήσεις που έχουν ξεκινήσει με τις εταιρείες του ΟΣΕ και το υπουργείο Υποδομών για τη δημιουργία εμπορευματικού κέντρου στις παρυφές της πόλης της Λάρισας και σε εκτάσεις της ΓΑΙΟΣΕ, λέγοντας πως «πρέπει να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν σύντομα, παρέχοντας παράλληλα και λύσεις σε ένα άλλο σχετικό και σοβαρό πρόβλημα που θα προκαλέσει η επικείμενη αύξηση του μεταφορικού έργου των σιδηροδρόμων, τα αμέσως επόμενα χρόνια».

Τέλος, ο κ. Καλογιάννης μίλησε και για τα ζητήματα της υγείας, σημειώνοντας πως «σε μια πόλη που διαθέτει ιατρική σχολή, πανεπιστημιακό νοσοκομείο, σημαντικές δομές υγείας, δημόσιες και ιδιωτικές, υπάρχει η ανάγκη να διαμορφωθεί ένα ογκολογικό κέντρο έρευνας και καινοτομίας που θα αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες».

«Όλα τα παραπάνω αποτελούν σημαντικές παρεμβάσεις, οι οποίες αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού, με δράσεις που στοχεύουν στη βελτίωση της ζωής των συμπολιτών μας, στην στήριξη της επιχειρηματικότητας και στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Φιλοδοξία μας είναι η ανάδειξη της Λάρισας σε ισχυρό πόλο ανάπτυξης, και για την ακρίβεια στον πρώτο περιφερειακό πόλο ανάπτυξης μετά την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, και σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη, μεσαίου μεγέθους. Είμαι σίγουρος ότι η Λάρισα, έχει τα πλεονεκτήματα, τις δυνατότητες αλλά και τους ανθρώπους» είπε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.