Καλογιάννης με Σπίρτζη για τον Εμπορευματικό Σταθμό Λάρισας

Αποφασισμένη δηλώνει η δημοτική αρχή να ανοίξει όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν με την πόλη αναφορικά με τον ΟΣΕ.

Έτσι την προσεχή Τετάρτη ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης θα συναντηθεί με τον υπουργό υποδομών Χρήστο Σπίρτζη.

Στην συνάντηση στην οποία θα συμμετέχουν και υψηλόβαθμα στελέχη των εταιριών το ΟΣΕ, θα συζητηθεί το θέμα του εμπορευματικού σταθμού στην Λάρισα όπως έχει ανακοινώσει ο οργανισμός και θα υλοποιηθεί στην περιοχή Κουλουρίου- Γυρτώνης.

Αναφορικά με το εμπορευματικό κέντρο της Λάρισας, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ΓΑΙΑΟΣΕ Αθανάσιος Σχίζας σε συνέδριο που έλαβε χώρα πριν από μερικές ημέρες, αποκάλυψε ότι, στη περιοχή της Γυρτώνης, μέσα στο 2019 η εταιρεία θα μπορέσει να προχωρήσει το σχετικό διαγωνισμό.

Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η μεταφορά του σταθμού διαλογής του ΟΣΕ από το Μεζούρλο (εντός του οικιστικού ιστού της πόλης) που βρίσκεται σήμερα, στον χώρο όπου πρόκειται να κατασκευασθεί το κέντρο.

Το εμπορευματικό κέντρο της Λάρισας θα είναι το πρώτο της χώρας που δεν θα βρίσκεται κοντά σε λιμάνι και βέβαια θα βοηθήσει στην ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής.

Επίσης στη συνάντηση με τον κ. Σπίρτζη, θα τεθεί από τον κ. Καλογιάννη και το θέμα δημιουργίας νέων υπόγειων διαβάσεων εντός της πόλης, καθώς το εμπορευματικό κέντρο θα φέρει τριπλασιασμό των αμαξοστοιχιών που περνούν από την Λάρισα, με ότι σημαίνει αυτό για τα θέματα ασφάλειας.

Για το λόγο αυτό θα πέσει στο τραπέζι η υλοποίηση της σιδηροδρομικής παράκαμψης για την εμπορική κίνηση των αμαξοστοιχιών, ώστε η Λάρισα να μην δέχεται μεγάλο φόρτο.

Στην συνάντηση η δημοτική αρχή θα επιδιώξει ότι συμφωνηθεί να αποτυπωθεί σε ένα μνημόνιο συνεργασίας που θα δεσμεύει και τις δύο πλευρές.

Πηγή: larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.