Καλογιάννης: «Ώριμες» μελέτες για την επόμενη 15ετία

Απολογισμό του έργου για την τρέχουσα θητεία του έκανε στο αποψινό Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης.
Ο κ. Καλογιάννης σημείωσε ότι η Λάρισα είναι έτοιμη για το άλμα καθώς η επόμενη δημοτική αρχή θα βρει ώριμες μελέτες για έργα που θα αλλάξουν την Λάρισα της επόμενης 15ετίας. «Είμαστε αισιόδοξοι για τις εκλογές έχουμε ένα έργο μετρήσιμο ύψους 60 εκ. Ευρώ και πιστεύουμε ότι οι πολίτες θα το κρίνουν θετικά», σημείωσε ο δήμαρχος Λαρισαίων.

Αναφερόμενος στα τεχνικά έργα στάθηκε στη υλοποίηση του ΣΒΑΚ αλλά και στα έργα που γίνονται στις συνοικίες, με προγραμματισμένες ασφαλτοστρώσεις σε μεγάλες αρτηρίες, χωριά, σε τούμπα και Αβέρωφ. Μίλησε για το Αρχιτεκτονικό διαγωνισμό στο χώρο του ΕΘΙΑΓΕ την απόκτηση κτιρίων σημαντικών για την πόλη, αλλά και για την ολοκλήρωση της μελέτης για το Μπεζαστένι εντός του 2018.

Σημείωσε ότι έρχεται η υλοποίηση στον Άγιο Κων/νο και δεσμεύτηκε ότι έως τις εκλογές θα είναι έτοιμη η συνοικία Παπασταύρου. «Έχουμε 30 εκ. ενταγμένα έργα σε ευρωπαϊκά προγράμματα για την επόμενη θητεία», υπογράμμισε ο κ. Καλογιάννης.
Αναφερόμενος στην κοινωνική πολιτική τόνισε ότι δόθηκε προτεραιότητα στη βοήθεια ανθρώπων που χτυπήθηκαν από την κρίση. «Δώσαμε έμφαση στο παιδί και την τρίτη ηλικία», σημείωσε.
Για το πολιτισμό υπογράμμισε ότι η Λάρισα έχει εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου και επενδύει στη εξωστρέφεια έχοντας αναπτυξιακό χαρακτήρα. Μίλησε για την Agrotessaly και το Πάρκο των Ευχών που έφεραν οφέλη στη πόλη.Αποκάλυψε ότι βρισκόμαστε κοντά σε κατεδαφίσεις μπροστά στο Αρχαίο Θέατρο το οποίο τα επόμενα χρόνια αναμένεται η ανάδειξή του με έργα 6 εκ. ευρώ.

Παρά τα έργα που έγιναν κυρίως με ίδιους πόρους στα ταμεία του δήμου υπάρχουν διαθέσιμα 26 εκ. ευρώ. Τέλος αποκάλυψε ότι μέσα στο Ιανουάριο θα ανοίξει ιαι το έργο ανακατασκευής της Ασκληπιού.

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.