Καλογιάννης προς μαθητές: Πίεση για να μετακομίσει άμεσα το 4ο ΕΠΑΛ

Στο Δημαρχείο κατέληξε η πορεία που πραγματοποίησαν μαθητές σχολείων της Λάρισας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης, μαζί με τους αντιδημάρχους Γιώργο Σούλτη, Θάνο Αδαμόπουλο και Γιάννη Αλεξούλη συνάντησαν αντιπροσωπεία των μαθητών, ενώ το παρών έδωσαν εκπρόσωποι της Ένωσης Γονέων, του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και της ΕΛΜΕ.

Ο κ. Καλογιάννης έλαβε υπόμνημα με τα αιτήματα, ενώ στη συζήτηση που ακολούθησε οι μαθητές έθεσαν δύο βασικά θέματα: την ανάγκη μετακόμισης του 4ου ΕΠΑΛ στους χώρους της πρώην Ακαδημίας ώστε να επιτευχθεί αποσυμφόρηση και σε ότι αφορά το 13ο Λύκειο Λάρισας με το οποίο συστεγάζεται, όπως και το θέμα της κάλυψης των κενών που παρατηρούνται σε καθαρίστριες.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων, σχετικά με την μετακόμιση του 4ου ΕΠΑΛ, επισήμανε ότι «πρέπει να υπάρξει πίεση και προς τον διευθυντή του συγκεκριμένου σχολείου» με στόχο να ολοκληρωθεί άμεσα η μεταστέγαση. Παράλληλα, πρόσθεσε πως θα αναλάβει πρωτοβουλία συνεννόησης και με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για να προωθηθεί το συντομότερο η μετακόμιση, καθώς οι βασικές εργασίες έχουν ολοκληρωθεί.

Σε ότι αφορά το θέμα επαρκούς αριθμού καθαριστριών στα σχολεία, ο κ. Καλογιάννης ανέφερε πως θα υπάρξει κάλυψη από εργαζόμενους που θα έρθουν στον Δήμο Λαρισαίων μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας. Συνάμα υπογράμμισε πως θα πρέπει να γίνουν προσλήψεις ώστε να καλύψουν με μόνιμο τρόπο τις ανάγκες, θέτοντας όμως και το ζήτημα της πίεσης που θα πρέπει να ασκηθεί προς την πλευρά της Κυβέρνησης για να δοθούν τα απαραίτητα κονδύλια. «Οι Δήμοι – και λόγω των αναγκών που προέκυψαν από την πανδημία – βρίσκονται στα όριά του» επισήμανε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Λαρισαίων.

Στη συζήτηση οι εκπρόσωποι φορέων έθεσαν τις δικές τους θέσεις.

Σε όλη τη διάρκεια της συνάντησης μαθητές βρίσκονταν έξω από το Δημαρχείο φωνάζοντας συνθήματα.

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.