Καραϊσκάκεια 2021: Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου τίμησε τον «Αχιλλέα της Ρωμιοσύνης»

«Βρίσκομαι σήμερα στο Μαυρομμάτι της Καρδίτσας για να τιμήσω τη μνήμη ενός πολεμιστή της Επανάστασης που υμνήθηκε όσο λίγοι: του Γεωργίου Καραϊσκάκη, του «Αχιλλέα της Ρωμιοσύνης» όπως τον αποκάλεσε ο Κωστής Παλαμάς», ανέφερε το μεσημέρι, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων  στο Μαυρομμάτι της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, την ιδιαίτερη πατρίδα του στρατηγού της Ελληνικής Επανάστασης, Γεωργίου Καραϊσκάκη.

Ακτινοβολεί σαν μύθος

Και συνέχισε:

«Εμπνεόμαστε από την ένταση και το πάθος με τα οποία αγωνίστηκε για την ελευθερία μας, από το ατίθασο πνεύμα του, την προσφορά του στο έθνος.  Στο εικονοστάσι των ηρώων, που ανήκουν σ’ όλη την Ελλάδα και σ’ όλους τους Έλληνες, ο Καραϊσκάκης ακτινοβολεί, ωραίος σαν μύθος».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας -όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ- νωρίτερα παρέστη σε δοξολογία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεου. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο άγαλμα του Γεωργίου Καραϊσκάκη, όπου έγινε  κατάθεση στεφάνου από την ίδια.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε στις εκδηλώσεις ο υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Καρδίτσας Γιώργος Τσιάρας.

«Εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του μεγάλου ήρωα του 1821 Γεωργίου Καραϊσκάκη, στη γενέτειρά του, το Μαυρομμάτι Καρδίτσας, παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου» έγραψε στο twitter ο κ. Τσιάρας.