Καρδίτσα: Σε εξέλιξη νέα επιχείρηση απεγκλωβισμού κατοίκων στην Οξυά

Νέα επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό κατοίκων από την Οξυά Καρδίτσας και τους γύρω οικισμούς βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς η χθεσινή προσπάθεια του ελικοπτέρου της πυροσβεστικής απέτυχε.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αυτήν την ώρα απογειώνεται το Super Puma της πυροσβεστικής το οποίο αναμένεται να επιχειρήσει την προσέγγιση εκ νέου του μοναστηριού της Αγίας Τριάδας, στην Οξυά.

Μέσα στο μοναστήρι, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν βρει καταφύγιο έξι άτομα μεταξύ αυτών μία έγκυος γυναίκα και ακόμη δύο υπερήλικες που χρειάζονται βοήθεια.

Να σημειωθεί επίσης ότι χωρίς αποτέλεσμα παραμένουν οι έρευνες για τη 43χρονη αγνοούμενη στο Μουζάκι.

ΔΕΔΔΗΕ: η εικόνα αποκατάστασης των ζημιών στο δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας

Επανηλεκτροδοτήθηκαν οι περιοχές Πεσάδα, Αγ.Θέκλα Παλικής και Φισκάρδο και συνεχίζονται αυτή την ώρα οι εργασίες για την ηλεκτροδότηση της περιοχής της Αγ.Ευφημίας στην Κεφαλονιά, ανακοίνωσε το πρωί ο ΔΕΔΔΗΕ. Στις λοιπές περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία η εικόνα έχει ως εξής:

Στη Ζάκυνθο συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης μεμονωμένων βλαβών στη Χαμηλή Τάση.

Στην Ιθάκη προχώρησαν οι εργασίες στο Βόρειο τμήμα του νησιού, όπου υπενθυμίζεται ότι παρουσιάζονται τα σοβαρότερα προβλήματα λόγω μεγάλου αριθμού δέντρων που έχει πέσει στο Δίκτυο, ενώ η περιοχή έχει επανηλεκτροδοτηθεί έως και τον οικισμό Σταυρός.

Στην Καρδίτσα, συνεχίζεται πυρετωδώς το δύσκολο έργο άντλησης των υδάτων και εκκρεμεί η ηλεκτροδότηση 5 υποσταθμών στο κέντρο της πόλης, καθώς τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ έχουν καταφέρει να ηλεκτροδοτήσουν 109 υποσταθμούς.

Τα ενισχυμένα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ σε όλες τις πληγείσες περιοχές, συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς το έργο τους, με στόχο να αποκατασταθούν όλες οι σημαντικές ζημιές στο δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας έως σήμερα το βράδυ.

Στην Καρδίτσα ο πρωθυπυργός
Την Καρδίτσα επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στις συναντήσεις του με τους τοπικούς φορείς θα γίνει αποτίμηση των ζημιών και θα αναλυθούν τα μέτρα και το σχέδιο αποκατάστασης. Ειδικότερα, στις 9:00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Καρδίτσας με τη συμμετοχή τοπικών φορέων, στελεχών της κυβέρνησης και βουλευτών. Στις 11:00, ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Μουζάκι.

Χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε ότι οι παρεμβάσεις για την αποζημίωση νοικοκυριών και επιχειρήσεων που επλήγησαν θα είναι άμεσες. Σε συνέχεια μάλιστα των οδηγιών του πρωθυπουργού για άμεση λήψη μέτρων ανακούφισης των πληγέντων από την κακοκαιρία, το υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε στην άμεση επιχορήγηση 27.900.000 ευρώ σε 19 δήμους και τρεις περιφέρειες της χώρας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.