Καρδίτσα: Θα έβγαζαν 1,2 εκατ. ευρώ από 1.200 δενδρύλλια χασίς

Δύο μεγάλες φυτείες χασίς με περισσότερα από 1.200 δενδρύλλια ήρθαν στο φως στην Καρδίτσα, έπειτα από πολύμηνη έρευνα της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης. Η συμμορία που τα καλλιεργούσε και διακινούσε θα έβγαζε, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, κέρδη τουλάχιστον 1.200.000 ευρώ.

Ωστόσο, αποδομήθηκε, καθώς προχθές οργανώθηκε ευρείας κλίμακας ταυτόχρονη επιχείρηση σε Πτολεμαΐδα και Λαμία, καθώς και σε ιδιαίτερα δύσβατη ορεινή περιοχή των Τοπικών Κοινοτήτων Νεράιδας και Καροπλεσίου της Καρδίτσας, με τη συνδρομή και αστυνομικών σκύλων των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καστοριάς και Φλώρινας.

Κατά τη διάρκειά της εντοπίστηκαν οι δύο φυτείες και συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της εγκληματικής ομάδας που καλλιεργούσε και διακινούσε το χασίς, και συγκεκριμένα 53χρονος Έλληνας και τρεις αλλοδαποί, δυο 43χρονοι και 46χρονος.

Όπως διαπιστώθηκε, η μία φυτεία είχε 1.001 δενδρύλλια χασίς ύψους έως 3,5μ. και η άλλη 248 δενδρύλλια ύψους έως 0,60μ. Βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους (300μ.), ενώ συνδέονταν μέσω ενός αυτοσχέδιου μονοπατιού.

Στον χώρο των φυτειών εντοπίστηκαν σκαπτικά εργαλεία, σύνεργα και είδη ποτίσματος, ενώ βρέθηκαν δύο πρόχειρα καταλύματα, στα οποία διέμεναν τρία από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας που ήταν επιφορτισμένα με τη φροντίδα και την επιτήρηση των φυτειών.

Στις έρευνες στις φυτείες, καθώς και στα σπίτια των συλληφθέντων, σε περιοχές της Εορδαίας και της Φθιώτιδας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: 1.249 δενδρύλλια χασίς, 2.885 γραμμ. ακατέργαστου χασίς, 154 γραμμ. ακατέργαστου χασίς στο στάδιο της αποξήρανσης, 24 σπόροι κάνναβης, τρία Ι.Χ. φορτηγά αυτοκίνητα, δύο Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, πιστόλι με γεμιστήρα, δύο κυνηγετικά όπλα, 781 κυνηγετικά φυσίγγια, 17 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου, τρία μαχαίρια, αναδιπλούμενο στιλέτο, δύο μεταλλικοί πυροκροτητές, βραδύκαυστο φυτίλι 8,2,μ., συσκευασίες εκρηκτικού τύπου «λουκούμι» 2,5μ., δύο ασύρματοι ενδοεπικοινωνίας, ψηφιακή ζυγαριά, 16 κινητά τηλέφωνα με 14 κάρτες sim, έντυπο υλικό καλλιέργειας χασίς, σκαπτικά εργαλεία, σύνεργα και είδη ποτίσματος, κιάλια και 255 ευρώ.

Στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος άλλων τριών μελών της ίδιας εγκληματικής ομάδας. Παράλληλα, προέκυψε η εμπλοκή άλλων 35 ατόμων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση, κατοχή και χρήση ναρκωτικών ουσιών, κατά περίπτωση.

Με δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τους, για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων και εκρηκτικών κατά περίπτωση, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.