Νίκος Παππάς: Καθαρές κουβέντες για το χρέος

«Βρισκόμαστε κοντά στην ολοκλήρωση μακράς σκληρής και δύσκολης διαπραγμάτευσης, μιας διαπραγμάτευσης με την αλλαγή της κατάστασης που επιδιώξαμε, και πετύχαμε που μπορεί να οδηγήσει την χώρα μας στη βιώσιμη ανάπτυξη».

Αυτά υπογράμμισε το βράδυ της Πέμπτης από την Καρδίτσα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κ. Νίκος Παππάς στο πλαίσιο κεντρικής ομιλίας που πραγματοποίησε, κάνοντας παράλληλα εκτενή αναφορά στο από πού ξεκίνησε η διαδικασία της διαπραγμάτευσης. Φτάσαμε σε μια συμφωνία είπε, η οποία είναι ισορροπημένη, η οποία έχει αυτό που λέμε μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα, για να προσθέσει:

«Και καθώς έχουμε κλείσει για τα μέτρα πολιτικής που θα εφαρμοστούν, ήρθε η ώρα της συζήτησης για το χρέος και εδώ θέλει καθαρές κουβέντες από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας μας και από τους εταίρους μας. Και καθαρές κουβέντες είναι απλές και κατανοητές. Το ερώτημα που πρέπει άπαντες να απαντήσουν είναι αν στηρίζουμε την εθνική θέση για αναδιάρθρωση του χρέους και λύση που θα αποκαθιστά την ομαλότητα στη χρηματοδότηση χωρίς αστερίσκους… Δεν υπάρχουν εδώ γκρίζες ζώνες δεν υπάρχει ναι μεν αλλά…».

Έχουμε μπροστά μας το χρέος, συνέχισε ο υπουργός, απευθυνόμενος προς τη Νέα Δημοκρατία, ρωτώντας αν θα κάνει και η Νέα Δημοκρατία το δικό της χρέος, αν θα σηκώσει το τηλέφωνο ο κ. Μητσοτάκης να ζητήσει από την κ. Μέρκελ να μετακινηθεί στη θέση που διατύπωσαν και οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές και η ευρωπαϊκή αριστερά και οι Ευρωπαίοι πράσινοι: ότι το ζήτημα του χρέους της Ελλάδας ήρθε η ώρα να λυθεί. Δεν την ακούσαμε αυτή την θέση, υπάρχει ακόμα χρόνος…, τόνισε επίσης ο κ. Παππάς.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.