Κι άλλες μάσκες στη Λάρισα, αποκριάτικες όμως…

Ακούς μάσκες και τρομάζεις. Όχι άλλες, λες…

Όμως αυτές δεν είναι τέτοιες. Δεν έχουν σχέση με τον κορωνοϊό αλλά έχουν να κάνουν με κείνη τη ζωή που αφήσαμε πίσω μας, για λίγο ελπίζουμε. Θυμίζουν την κανονικότητα και την ανεμελιά.Είναι οι μάσκες της αποκριάς. Το κλίμα της περιόδου που σε κάνει να θες να καρναβαλιστείς και να μπεις σε έναν πιο… Διονυσιακό ρυθμό. Ανάλαφρο, μεθυστικό και ευχάριστο.

Στην πόλη της Λάρισας ο φακός του larissanet.gr εντόπισε αρκετά καταστήματα που έχουν στις βιτρίνες τους στολές και μάσκες ενόψει της αποκριάς. Από τη στιγμή όμως που τα καταστήματα εστίασης είναι κλειστά, οι εκδηλώσεις απαγορεύονται, οι καρναβαλικές βόλτες το ίδιο, οι όποιες γιορτές θα περιοριστούν στο ντύσιμο των παιδιών. Λίγο παιχνίδι στο σπίτι και αυτό είναι. Σερπαντίνες και κομφετί στο σαλόνι. Έτσι για το καλό.

Πάει ένας χρόνος με την πανδημία και η υπομονή όλων λιγοστεύει. Άντε λίγο ακόμα λένε και περιμένουν τις αποκριές του 2022 να είναι κανονικές.

«Δεν ξέρουμε ποιο θα είναι το αγοραστικό ενδιαφέρον των επόμενων ημερών. Πάντως μέχρι τώρα είναι υποτονικό» εξηγεί στο larissanet.gr έμπειρος έμπορος της πόλης και δίνει το στίγμα με τον πιο απλό τρόπο.

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.