Κίσσαβος: Η «Ελπίδα» έφτασε – Πώς γίνεται ο αποχιονισμός

Μπορεί ο «Διομήδης» να έφυγε πριν από λίγες ημέρες όμως η περιοχή της Λάρισας όπως και το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας δεν έμεινε χωρίς… κακοκαιρία για μεγάλο χρονικό διάστημα. Από χθες το βράδυ οι χαμηλές θερμοκρασίες και τα χιόνια προανήγγειλαν την έλευση της «Ελπίδας», της νέας κακοκαιρίας που πλήττει μεγάλο τμήμα της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις η κακοκαιρία «Ελπίς» θα εξελιχθεί σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση κακοκαιρίας του Σαββάτου κατεβαίνουν από βορρά προς νότο οι πολύ ψυχρές αέριες μάζες και θα δώσουν χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και της κεντρικής Ελλάδας όμως τα φαινόμενα θα είναι περιορισμένης διάρκειας και έντασης.

Η δεύτερη φάση και πιο σοβαρή της κακοκαιρίας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, θα είναι μεθαύριο, Δευτέρα. Καθώς πλέον οι πολύ ψυχρές αέριες μάζες έχουν εγκατασταθεί στη χώρα μας προβλέπονται πυκνές χιονοπτώσεις αρχικά στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο, την ανατολική Θεσσαλία την ανατολική Στερεά και βαθμιαία στο νότιο Αιγαίο.

Το Larissanet.gr βρέθηκε στο βουνό του Κισσάβου και κατέγραψε τη σκληρή και σπουδαία εργασία του αποχιονισμού από τα κατάλληλα μηχανήματα. Το αποτέλεσμα μάλιστα είναι εμφανές και μέσα τα πλάνα μέσω drone.

Οι δρόμοι καθαρίζονται για να γίνεται η διέλευση των οχημάτων με ασφάλεια.

Πηγή:Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.