«Κλείδωσαν» τα νέα διόδια στα Τέμπη

Με τη φράση «η πραγματικότητα είναι πολλές φορές διαφορετική από αυτά που προβλέπουν οι συμβάσεις» ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες προανήγγειλε ουσιαστικά την τοποθέτηση και νέου σταθμού διοδίων στην κοιλάδα των Τεμπών, κόντρα στην ομόθυμη αντίδραση των τοπικών φορέων.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο του αναπτυξιακού συνεδρίου για τη Θεσσαλία στη Λάρισα, ο κ. Δέδες σημείωσε μεταξύ άλλων πως η νέος σταθμός διοδίων «προβλέπεται από τη σύμβαση. Είμαστε σε συζήτηση και με την εταιρεία γι’ αυτό. Γνωρίζουμε τι υπάρχει ως αίτημα από τους τοπικούς φορείς, αλλά η πραγματικότητα είναι πολλές φορές διαφορετική από αυτά που προβλέπουν οι συμβάσεις… Σε σύντομο χρόνο θα έχουμε απάντηση» εξήγησε.

Παράλληλα, αποκάλυψε πως οι συχνές διακοπές της κυκλοφορίας στις νεότευκτες σήραγγες των Τεμπών αναμένεται να κοστίσουν στην παραχωρησιούχο εταιρεία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. στην οποία έχουν υποβληθεί κυρώσεις. «Υπήρξε μία απρόβλεπτη διακοπή που οφείλεται σε τεχνικό πρόβλημα – μάλιστα τον πρώτο καιρό της λειτουργίας των σηράγγων – για την οποία ήδη υπάρχει καταλογισμός ευθυνών σε σχέση με την ταχύτητα αλλά και τον τρόπο αντίδρασης σε αυτό» εξήγησε το κυβερνητικό στέλεχος.

Πηγή: http://www.onlarissa.gr/2017/10/13/klidosan-ta-nea-diodia-sta-tebi-kabana-stin-aftokinitodromos-egeou-gia-klisimo-ton-sirangon/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.