Κοντά στα 20 κρούσματα ημερησίως η πρόβλεψη των επιστημόνων για τη Λάρισα στις γιορτές

Σταθερά πτωτική τάση και “επιπέδωση” στα 20 περίπου κρούσματα ημερισίως κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς προβλέπει η η ποσοτική ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων, της ομάδας του διευθυντή του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διευθυντή της Ερευνητικής Ομάδας HERACLES για το Εκθεσίωμα και την Ανθρώπινη Υγεία του Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας και Καινοτομίας του ΑΠΘ κ. Δημοσθένη Σαρηγιάννη.

Σύμφωνα με την ανάλυση του καθηγητή Δημοσθένη Σαρηγιάννη και του Δρ. Σπύρου Καρακίτσιου για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας θα συνεχιστούν οι πτωτικές τάσεις στις επιμέρους περιοχές που βρίσκονται υπό συνθήκες υψηλού υγειονομικού κινδύνου, συμπεριλαμβανομένης της Λάρισας, της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Δείτε το διάγραμμα της πορείας των κρουσμάτων για τη Λάρισα μέχρι το τέλος του έτους:

Η συνολική πορεία των κρουσμάτων, αλλά και η αντιστροφή της πορείας του αριθμού των ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση (διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ), τείνουν να επιβεβαιώσουν την αισιοδοξία μας για τη συνέχιση της πτωτικής πορείας. Διαφαίνεται ότι εάν συνεχιστεί η ίδια πορεία και με διατήρηση του lockdown μέχρι και τις 14 του Δεκεμβρίου, θα φθάσουμε σε μέση εβδομαδιαία τιμή στα 1000 κρούσματα.

Ωστόσο, στη μελέτη που δημοσίευσε το enikos.gr, οι επιστήμονες συνεχίζουν να είναι επιφυλακτικοί για την κατάσταση που θα μπορούσε να επιφέρει η μη ελεγχόμενη μερική άρση του lockdown στην περίοδο των γιορτών, υποβοηθούμενη τόσο από τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στο τέλος Δεκεμβρίου, όσο και από την ψυχολογική κόπωση των πολιτών, αλλά και την τάση που θα υπάρχει για οικογενειακές συγκεντρώσεις.

Πηγή: onlarissa.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.